Kljaković-Gašpić nakon četvrtog plova pao na četvrto mjesto


 
NAKON četvrtog plova klase finn na Olimpijskim igrama u Londonu Ivan Kljaković Gašpić drži četvrto mjesto. U današnja je dva plova osvojio 7. i 9. mjesto zbog čega je skliznuo s treće pozicije u ukupnom poretku. 28-godišnji Splićanin ima isti broj negativnih bodova kao i trećeplasirani Britanac Ben Ainslie.

Nakon drugog dana regate u Weymouthu Kljaković-Gašpić i dalje je u uskoj konkurenciji borbe za medalju. Vodeći je Danac Jonas Hogh-Christensen koji ima 11 negativnih bodova, drugoplasirani Francuz Jonathan Lobert 19, a Ainslie i naš "Bambi" po 22. Britanac zauzima bolju poziciju zbog boljih pojedinačnih rezultata. Isto bodova imaju i Slovenac Vasilj Žbogar (treći u četvrtom plovu), odnosno Nizozemac Pieter Jan Postma koji se nalaze na petom i šestom mjestu.

Naša jedina djevojka u olimpijskom jedrenju, Tina Mihelić, nakon prvog dana uklasi laser radial zauzima 13. mjesto s 26 negativnih bodova.

Marin i Dan Lovrović u klasi Zvijezda poslije četiri su plova na pretposljednjem, 15. mjestu. U današnja su dva plova bili 16., odnosno 15., a s natjecanjem nastavljaju u utorak.

Rezultati nakon drugog dana olimpijske regate: 

Laser, nakon dva plova: 3. Tonči Stipanović

Finn, nakon 4 plova: 4. Ivan Kljaković Gašpić

49er, nakon 2 plova: 17. Kostov/Cupać

Zvijezda, nakon 4 plova: 15. Lovrović/Lovrović

Laser Radial, nakon 2 plova: 13. Tina Mihelić (ima prosvjed, tako da se njen plasman još može mijenjati)

Sutra startaju daskaši s dva plova, a dva jedrenja su predviđena i za svih pet klasa koje su već startale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.