Japan i Grčka odigrali najgoru i najdosadniju utakmicu Mundijala u Brazilu

Foto: HINA

  1' Počela je utakmica

ZNATE li što povezuje utakmice Bolivija – Južna Koreja na SP-u 1994. u SAD-u, Japan – Paragvaj na SP u Južnoafričkoj Republici 2010., pa i sve utakmice koje je odigrala Republika Irska na Mundijalu u Italiji 1990., sa večerašnjom utakmicom Japana i Grčke? To da su bile nevjerojatno dosadne te gotovo negledljive utakmice, koje ljubiteljima nogometa nisu ponudile gotovo ništa. 

No, baš u takvim utakmice leži čar, ona neobjašnjiva zavodljivost Mundijala, jer da se jedna ovakva utakmica nije igrala na svjetskom prvenstvu, vjerojatno ju nitko normalan ne bi gledao. Ovako, bez obzira na svu dosadu koju su nam u ovih 90 minuta isporučili Japanci i Grci, pravi i istinski nogometni fanatici su bili prikovani uz male ekrane.
 
U utakmici drugog kola C skupine svjetskog nogometnog prvenstva Japan i Grčka na Areni das Dunas u Natalu odigrali su neriješeno 0:0.
 
Japan je od samog početka bio aktivniji, imao puno veći posjed i nešto je pokušavao, no poznata grčka destrukcija učinila je svoje. Ipak, tračak nade se pojavio u 38. minuti kada je isključen kapetan grčke momčadi, Katsouranis zbog drugog žutog kartona. Ipak, kako bi rekao Ćiro, to je još samo više galvaniziralo Grke da još i više pojačaju defanzivu i Japan usprkos nekoliko solidnih pokušaja nije mogao napraviti ništa.
 
U trenutku kad su ostali sa deset igrača, Grci su svjesno igrali na nulu, kalkulirajući da u posljednjem kolu Kolumbija neće izgubiti od Japana, a da će oni nekako, nitko ne zna kako, ali nekako, uspjeti pobijediti Obalu Bjelokosti i proći dalje. Grke se ne isplati nikad otpisivati. Valjda smo to naučili.

 

 

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.