Ivanišević novo pojačanje HTS-a: "Želimo stvarati igrače"

Foto: Hina

GORAN IVANIŠEVIĆ vratio se u Hrvatski teniski savez, u kojem će biti zadužen za muške reprezentacije.

Nekad najbolji hrvatski tenisač i osvajač Wimbledona će koordinirati muške teniske reprezentacije, sudjelovati u organizaciji i provedbi svih stručnih programa Saveza te će u službenom kampu HTS-a Umag Tennis Academy pokrenuti „Tenis kampove Goran Ivanišević“.

"Svi bi htjeli novog Ćorića, ali nije to tako lako"

"Organizacijski iskoraci koje je poduzeo Hrvatski teniski savez potaknuli su me da se pridružim ovom uspješnom timu koji vodi naš tenis. Veselim se radu s mladim tenisačima, siguran sam da ćemo već u sljedećih nekoliko godina moći predstaviti nove talente sposobne za vrh svjetskog tenisa“, rekao je Goran Ivanišević.

"Želimo stvoriti igrača. Sve su to obiteljski projekti, a ja želim i da Savez stvori igrača. Da jednog dana ti mladi momci zahvale HTS-u na pomoći. Ne da bude nekog konflikta i HTS-a. HTS mora sudjelovati u razvijanju tih mladih igrača da budu partneri. I to ćemo u budućnosti raditi i to je nešto što sam oduvijek želio i mislim da to znam raditi", rekao je Ivanišević dodavši:

"Napravit ćemo jednu selekciju, ali ja ih prvo moram vidjeti i testirati. Imam jedno pravilo da ne volim govoriti koliko je tko dobar, dok ga ja ne vidim i ne igram s njim. Ima par mladih dobrih od 12 godina, ali neću sad govoriti o imenima. Ima ih i par do 14. Jedino od 16 do 18 nisam baš najzadovoljniji. Tu malo kiksamo i zaostajemo, ali na meni je da to popravimo. Znam da su nam porasli apetiti s Bornom Čorićem koji je prvi junior svijeta. Znam da bi sad htjeli još jednog, ali nije to baš tako lako".

Savez našao novog "mecenu"

"Hrvatska je domaćin dva uspješna ATP turnira, što nas, s obzirom na veličinu zemlje, čini iznimno značajnima na karti svjetskog tenisa. Naša Davis Cup reprezentacija stalno je pri vrhu natjecanja, a više od četrdeset naših tenisačica i tenisača nalaze se na ATP i WTA ljestvicama. Hrvatski teniski savez veliki je pogon koji je dosad proizveo niz sjajnih rezultata, ali želimo ga učiniti još efikasnijim i uspješnijim“, izdiktirao je vremešni predsjednik HTS-a Franjo Luković.

HTS je na današnjoj press konferenciji predstavio i novog sponzora - Ivicu Todorića, uz čiji se novac Savez nada pokrenuti nove projekte širom Hrvatske. Todorić, jedan glavnih krivaca za katastrofalno stanje hrvatskog gospodarstva koji svoje izrabljivane radnike plaća sitnišem i bonovima, na sportu neće štedjeti. Najavio je kako najveći uspjesi hrvatskog tenisa tek dolaze.

Predstavljene su još neke novosti u radu Saveza. Uz nemjerljivu kvalitetu koju dobiva angažiranjem velikana u rad Saveza, istaknute su i modifikacije potpora koje Savez daje stručnom radu u svojim regijama. U 2014. godini u Hrvatskoj će se povećati broj međunarodnih turnira „Futures“, koji su ulaznica mladim igračima u svijet profesionalnog tenisa, na veliki broj od čak 50 turnira diljem Hrvatske. Nastavlja se aktivnost na suradnji s drugim nacionalnim teniskim savezima, a HTS će biti i nositelj teniskih natjecanja na Europskim sveučilišnim igrama Zagreb-Rijeka 2016., pri čemu je glavni organizator odlučio da će se teniska natjecanja održati u Zagrebu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.