Irci još u euforiji: Split i Torcida pružili su nam noć koju nikada nećemo zaboraviti

Foto: HINA

NI NAKON deset dana ne stišava se euforija u Dundalku uslijed povijesne pobjede na Poljudu. Donosimo vrlo zanimljivu reportažu iz Splita jednog irskog novinara.

"Ponosni smo na ono što smo napravili u Splitu, ponosni smo na momčad, ponosni smo na naše navijače i ponosni smo na Dundalk. Pobjeda na Poljudu ostat će zapamćena kao najljepša i najveća noć u povijesti ovog kluba."

"Svega 48 sati ranije vrlo zabrinuta lica igrača i čelnika Dundalka napustila su Irsku i krenula u Split, strahujući od prave blamaže. Nije bilo nikakvog ispraćaja na aerodromu, a očekivanja su bila mizerna".

"Tepamo si kako je Dundalk pravi nogometni grad, ali Split je druga galaksija"

"Dolazak u Split bio je tih i bez ikakve pompe, međutim vrlo brzo smo shvatili koliko tamošnji ljudi zapravo vole Hajduk i općenito nogomet. Tepamo si kako je Dundalk pravi nogometni grad, ali Split je na jednom sasvim drugom nivou, druga galaksija."

"Cijeli grad oslikan je stotinama amblema Hajduka i Torcide, najstarije navijačke skupine u Europi, a Poljud je prava zastrašujuća nogometna arena, a jednako spektakularno izgleda i kada je prazna i kada je velikim dijelom ispunjena navijačima, koji usput stvaraju zaglušujuću buku."

"Pljesak splitske publike Dundalku nešto je što nikad nećemo zaboraviti"

"Ipak, najnevjerojatniji trenutak cijelog ovog iskustva bio je preokret Dundalka u drugom poluvremenu. Twitter stranica Dundalka doslovno je eksplodirala, a tisuće Iraca zapitali su se, gledaju li možda jedan od najvećih preokreta u povijesti irskog nogometa".

"Četrnaest minuta ostalo je do kraja, a samo jedan gol odveo bi Dundalk u treće pretkolo Europa lige. Bilo je nekoliko poluprilike, ali snage za gol jednostavno nije. Na kraju, prekrasna je bila reakcija splitske publike, koja je velikim pljeskom pozdravila prezentaciju gostujuće momčadi."

"Dokaz je to bio svim navedenim tvrdnjama kako grad podno Marjanom doslovno živi za nogomet i spektakularne partije. Splićani su nam u svakom smislu priuštili nezaboravnu noć i hvala im na tome".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.