Hrvatska ili Francuska - pitanje je sada: Šveđani prvi finalisti rukometnog turnira!

ŠVEDSKA je prvi finalist rukometnog olimpijskog turnira! U polufinalu igrači Staffana Olssona pobijedili su Mađarsku 27:26.

Šveđani su izborili svoje četvrto finale Igara od 1992. do danas. Valja napomenuti kako je u prijašnja tri finala Švedska uvijek gubila od protivnika. Dva puta su za njih kobni bili ruski rukometaši, a jednom Hrvati, a moguće je da se i ovom prilikom Švedska susretne u finalu s Hrvatskom, koja kasnije igra polufinale protiv Francuske.

Šveđani su dominirali protiv Mađarske kroz cijeli susret, a vodili su uglavnom po dva ili tri pogotka prednosti. U drugom dijelu utakmice Mađari su se uspjeli približiti na jedan gol razlike, ali u samom finišu okršaja nisu imali dovoljno koncentracije i snage da preokrenu utakmicu.

Najbolji je igrač Švedske bio Ekberg sa šest pogodaka. Po pet su dodali Andersson i Kallman, a po četiri Petersen i Ekdahl. Vratar Andersson je imao dvanaest obrana. Kod Mađara je Csaszar bio najbolji strijelac sa osam golova, dok je Nagy potrošio osam udaraca za - nula golova!

OI, rukomet polufinale (muški):

Švedska - Mađarska 27-26

Hrvatska - Francuska (kasnije)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.