Hrvati podbacili i ostali bez finala: Rukometni prvak bit će iz Španjolske!

FINAL FOUR rukometne Lige prvaka ponudio je u subotu polufinalne utakmice, pomalo u sjedni velikog finala na Wembleyju. U Koelnu će se gledati španjolsko finale između Barcelone i Ciudad Reala.

Barcelona je u prvoj utakmici dana svladala Rhein-Neckar Löwen, da bi koji sat kasnije u Njemačkoj "pao" i bundesligaški prvak Hamburg. Bolji od druge momčadi organizatora završnog turnira bili su rukometaši Ciudad Reala s 28:23.

U protekle tri sezone je Ciudad Real, trostruki europski prvak, redovito bio bolji od HSV-a u nokaut fazi ovog natjecanja. U sezoni 2007/08, španjolski klub je slavio u polufinalu protiv hamburške momčadi u dvije utakmice s ukupnih 60-59, sezonu nakon toga s ukupnih 63-60, također u polufinalu, dok su se prošle sezone ovi rivali sastali u četvrtfinalu. Bilo je ukupnih 57-53 za Ciudad Real.

Isto se ponovilo i ove godine, u subotu. Sa šest golova španjolski klub predvodili su Entrerrios i Abalo. U redovima poraženog sastava Lindberg i Schröder zabili su po pet.

Nastupila su i sva trojica Hrvata za HSV, ne odveć napadački primjetno. Domagoj Duvnjak i Igor Vori zabili su po dva gola, dok se Blaženko Lacković jednom upisao u listu strijelaca.

U prvom polufinalnom ogledu Final Foura Barcelona je pobijedila Rhein-Neckar Löwen sa 30:28. Final four pomalo je u sjeni velikog finala na Wembleyju.

U povijesti je Barcelona sedam puta bila prvak Europe, a posljednji put u sezoni 2004/05. U nedjelju će imati priliku prekinuti post, a za suparnika će imati pobjednika novog njemačko-španjolskog obračuna u kojem se sastaju Hamburg i Ciudad Real.


Barcelona je teže od očekivanog pobijedila njemački sastav koji je dugo prijetio, a dobro je svoju rolu odradio i hrvatski reprezentativac Ivan Čupić u redovima poraženih. Ćupić je igrao nespreman, nedavno je dobio težak udarac u rebra. Postigao je četiri pogotka, dok je najbolji strijelac Rhein-Neckar Löwena bio Gensheimer sa sedam golova.

Barcelonu su do uspjeha vodili Juanin Garcia i Siarhei Rutenka sa po pet pogodaka.

Rukometni Final Four Lige prvaka, polufinale:

Barcelona - Rhein-Neckar Löwen 30-28 (12-12)

Hamburg - Ciudad Real (kasnije)

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.