Hajduk predstavio svog prvog Argentinca: "Ovdje je atmosfera kao u Argentini"

Foto: NK Hajduk
 
JULIAN VELASQUEZ posljednje je u nizu pojačanja Hajduka. Branič Talijanskog Palerma stigao je na jednogodišnju posudbu, a bit će prvi Argentinac u povijesti "Bilih". S njim i Hrvojem Milićem, Splićani su riješili tradicionalno najproblematičnije pozicije, one lijevog i desnog beka, a njihovi dolasci samo su dodatno potvrdili velike ovosezonske ambicije kluba pod Marjanom, bilo da se radi o prvenstvenom ili kontinentalnom natjecanju.
 
Velazquez je odigrao preko stotinu utakmica u dresu Independientea, a po dolasku u Palermo prvo je proslijeđen na šestomjesečnu posudbu u Rumunjsku, dok bi nastavak kaljenja trebao odraditi pod paskom mladog stratega Damira Burića, koji je na početku svoje samostalne karijere pokazao zavidan trenerski talent.

"Spreman sam zaigrati već protiv Rijeke"

Na današnjem službenom predstavljanju Julian je govorio o prvim impresijama. Sa Bilima je odradio tek jedan trening.
 
"Moram reći kako se odmah vidi da je Hajduk jedan uređen klub s plejadom mladih i vrlo talentiranih igrača. Na prvi pogled grad mi se vrlo sviđa i jedva čekam početi s nastupima. Da, možda već protiv Rijeke. Ja sam spreman, odradio sam pripreme s Palermom i odigrao nekoliko prijateljskih utakmica..."

"Za Hajduk već odavno znam. To je poznat klub i u svjetskim okvirima, a pogotovo se to odnosi na vatrene navijače i sjajnu atmosferu na Poljudu. Bijeli tradicionalno imaju tehnički vrlo potkovane i talentirane igrače s kojima je gušt raditi. Od prijatelja sam također čuo vrlo lijepih stvari".

"Kakav sam igrač? Najbolje se snalazim na poziciji desnog stopera, ali puno puta u životu igrao sam i desnog beka, tako da to neće biti nikakav problem. Svojom najvećom snagom smatram brzinu i centaršuteve. Također volim dribling i igru jedan na jedan."

"Prilagodba neće trajati dugo"

Velazquez smatra kako će prilagodba proći vrlo brzo, jer je argentinska nogometna stvarnost vrlo slična onoj u Hrvatskoj...
 
"Vjerujem da ću se vrlo brzo prilagoditi na nove uvjete jer je atmosfera slična onoj u Argentini. Navijači puno daju, ali puno i traže, a presing s tribina nešto je što me uvijek guralo naprijed. Volim igrati i raditi u takvom okruženju. Zašto baš Hajduk? Objasnit ću vam to kroz kratku priču o svojoj karijeri."

"Dakle pune tri sezone bio sam standardni prvotimac Independientea iz Avellanede, nakon čega je bio dogovoren transfer u talijansku Genou za tri i pol milijuna eura. Dva mjeseca proveo sam tamo, a onda je nastao problem između klubova i bio sam se prisiljen vratiti natrag... Sljedeću polusezonu odigrao sam još u Argentini, a onda me kao slobodnog igrača doveo Palermo te po dogovoru usmjerio na posudbu u Rumunjsku, gdje sam skupio više od 15 nastupa kroz pola godine. Na kraju sezone opet sam se vratio u Palermo i susreo s problemom stranaca. Kako su imali veliki broj defenzivaca, dogovorili smo da opet odem na posudbu, a Hajduk je bio najbrži i najkonkretniji..."

"Nadam se da nisam rekao sve u argentinskoj reprezentaciji"

24-godišnji branič se nada kako će jednog dana opet zaigrati u dresu Gaučosa...
 
"Dok sam igrao u Argentini dijelio sam svlačionicu s Gabrielom Militom, osvojio Copa Sudamericanu, što je pandan Kupu Uefa, a upisao sam i jedan nastup za reprezentaciju, gdje sam igrao s nekim od najboljih igrača današnjice. Nadam se da nisam rekao sve u nacionalnoj vrsti te da ću dobrim nastupima u budućnosti osigurati novu priliku".
 
"Idol? Nemam idola, ali uvijek volim učiti od najboljih igrača na svijetu. Vjerujte mi kada kažem da se želim vratiti na pravi put, podići svoje samopouzdanje i nanovo se nametnuti izborniku. To neće biti lagano, ali Hajduk je prva stepenica na tom putu."
 
"Želim što prije naučiti hrvatski i početi vraćati dano povjerenje. U Splitu želim odigrati mnogo važnih i kvalitetnih utakmica, a posebice se radujem eventualnom prolasku u natjecanje po skupinama Europa lige, gdje ćemo imati prilike odmjeriti snage s mnogim sjajnim europskim ekipama..."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.