Hajduk čeka potvrdu četvrte optužnice za štetu u proračunu od 9,2 milijuna kuna

HAJDUK je, kako smo već pisali, rekorder po broju sudskih postupaka iz kaznene domene. Hajdukove direktore iz 90-ih po dvije optužnice čeka suđenje na Županijskom sudu u Splitu, dok je Općinski sud nadležan za novije malverzacije za koje Hajduk i bivšeg direktora Fredija Fiorentinija tereti Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Optužnica do optužnice

Prva optužnica sa 300 tisuća kuna utaje trebala je danas pred sutkinju Marino Boko, no rasprava je odgođena za početak iduće godine na prijedlog branitelja Damira Primorca. Sutra bi, naime, sud trebao odlučiti o utemeljenosti četvrte optužnice protiv "bilih", koja se odnosi na 9,2 milijuna kuna neplaćenog poreza na transfere Nike Kranjčara, Nikice Jelavića i još nekoliko igrača.

Bajić procesuirao 20 godina Hajdukove povijesti

Ako sud sutra odbije prigovor obrane, onda će optužnica stupiti na pravnu snagu te će kao takva postati "zrela" za suđenje. Slučaj se nalazi kod sutkinje Boko, kao i prva optužnica pa nema logičnije stvari od pripajanja spisa, što je danas Primorac i predložio.

Da li zbog toga što je Bajić iz Splita ili ne, no Hajduk je, čini se, klub HNL-a koji se nalazio najčešće i najžešće na udaru Državnog odvjetništva. Pokriveno je zaista široko područje, raspon od gotovo punih 20 godina, brojne Uprave i direktori, no što je najbolje tu nije kraj. I dalje je, naime, aktualno nekoliko predmeta koji se nalaze u statusu "izvida", a jedan se odnosi na transfer u koji je bio uključen i aktualni izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.