HNS gotovo sigurno odustaje od kampa na Sveticama

Foto: Hina 

PRIJEDLOG Josipa Bozanića, koji u zamjenu za suglasnost gradnje kampa na Sveticama traži od Grada zemljišta za tri nove crkve "do ludila" je doveo vrhušku HNS-a. Izgubili su tvrde, više od godinu dana i ostali bez "projekta u kojem bi Zagrepčani uživali na tuđi račun".

Naime, kako je Index pisao prije dva dana, Kaptol je stavio zabilješku za povrat oduzetog zemljišta na Sveticama zbog spora koji Crkva s gradom vodi više od 15 godina.

>>> Sve o slučaju "Svetice"

Milan Bandić i Davor Šuker već su potpisali ugovor o najmu Svetica bez naknade, ali onda se javio Bozanić koji ne želi izdati suglasnost za početak radova. Odnosno želi, i to istog trena kada im Grad Zagreb pokloni tri zemljišta na različitim lokacijama u gradu, za izgradnju tri velike nove crkve.

"Obistinile su se naše sumnje da Grad Zagreb svojom nesposobnošću neće moći riješiti problem s Crkvom. Nisu spremni riješiti problem u korist svojih građana. Naš je partner Grad, a ne Crkva", rekao je za Večernji list jedan od vodećih ljudi hrvatskog nogometa Damir Vrbanović, pripisujući problem "sebičnom politikantstvu na relaciji između vlasti i njezinih ureda u Gradu Zagrebu".

"Duboko smo razočarani jer smo izgubili godinu dana, a već smo mogli negdje graditi", dodao je i ustvrdio da je "gotovo sigurno da HNS odustaje od gradnje na Sveticama"

Konačnu odluku donijet će Izvršni odbor HNS-a na sjednici 9. travnja na Plitvicama.

"Najveći su gubitnik građani Zagreba jer neće dobiti centar sagrađen tuđim novcem", podsjeća na planiranu investiciju od 120 milijuna kuna.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.