Golužini "klinci" spremni za test kod švicarskog prvaka: Kadetten mora pasti!

JEDAN od Zagrebovih "bombardera" na vanjskoj liniji, Stipe Mandalinić, pokazao je sav svoj potencijal na utakmici protiv Izviđača iz Ljubuškog. Najbolji junior Europe zabio je na gostovanju šest golova, a isti učinak ostvario je Jerko Matulić, koji je dokazao treneru Zagreba Slavku Goluži da Zlatko Horvat ne mora igrati pod punim opterećenjem. U prijevodu, mladi Zagrebaši odlično funkcioniraju.

"Horvat ne može sam"

"Sretan sam što sam dobio priliku igrati veći dio utakmice i zadovoljan sam što sam to dobro iskoristio. Imali smo mali pad koncentracije u nastavku tog susreta, ali to je normalno obzirom na naše godine i nedostatak iskustva. Ipak, slavili smo što je najvažnije, a vjerujem i kako smo opravdali povjerenje trenera. Sada nam valja nastaviti tako raditi kako na treningu tako i na utakmici. Na svakom treningu pokušavam se nametnuti treneru i dokazati da zaslužujem priliku. Znam da Zlaja ne može sve sam, trebam i ja ući u ritam i malo njega rasteretiti. Ukoliko dobijem koju minutu u Ligi prvaka moram je znati iskoristiti", rekao je Jerko Matulić za službenu stranicu CO Zagreba.

"Spreman sam odraditi svoj posao"

Svoju priliku definitivno je iskoristio Stipe Mandalinić.

"Protiv Pick Szegeda u Ligi prvaka bio sam u grču, trnci su me prolazili, ipak je to bio moj debi u tako velikom natjecanju. U SEHA ligi sam, ipak, malo opušteniji, ali protiv Izviđača je to definitivno bilo na jednoj zadovoljavajućoj razini. Trener Slavko mi stalno govori da se samo trebamo malo opustiti i igrati svoju igru, kaže mi da se ne bojim pogreške jer će pogreške uvijek biti. Zadovoljan sam igrom koju sam pokazao protiv Izviđača i nadam se da ću nastaviti tim pravcem. Što se tiče nastupa u Ligi prvaka još uvijek osjećam pozitivnu tremu, ali mislim da je to normalno. Pitanje je koliko će moći povući Tonči jer on je već stariji, a Špiler je, pak, zadobio poveći hematom na kuku protiv Pick Szegeda. Ukoliko mi trener da priliku spreman sam odraditi svoj posao i zamijeniti starije kolege", poručio je Mandalinić.

Matulić o Kadettenu: Prošle godine smo ih jedva dobili, ove će biti još teže


U subotu je na rasporedu 3. kolo Lige prvaka. Nakon pobjede nad Pick Szegedom i remija s Dinamom iz Minska, Golužine igrače očekuje teško gostovanje u Švicarskoj protiv Kadetten Schaffhausena.

"Protiv Švicaraca sigurno neće biti lako. Mi smo svjesni da bi pobjeda protiv njih značila da smo već nakon tri kola obavili veliki posao, ali znamo i da su oni izrazito domaćinska ekipa koja pred svojom publikom pruža najbolje partije. Lani smo ih jedva pobijedili, a mislim da će nam ove godine biti još i teže. Siguran sam da ukoliko uđemo u utakmicu kako treba i ako crne rupe smanjimo na minimum, jer Schaffhausen je protivnik koji će znati kazniti takve oscilacije, onda imamo velike šanse za pobjedu. U svakom slučaju mi gore idemo po nova dva boda", rekao je Matulić.

Mandalinić svojom igrom neodoljivo podsjeća na Blaženka Lackovića.

"Ne smetaju me usporedbe s Lackovićem. On je jedan veliki igrač i moj rukometni uzor, tako da mi je zaista čast kada me netko stavi s njim u istu rečenicu. Ja još moram puno raditi, davati sve od sebe i uz dosta sreće karijera će mi se možda razvijati u tom smjeru. Usporedbe s Lackovićem za mene su samo poticaj više", za kraj će Mandalinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.