Futsal ludilo se vratilo: "Sreća nas je pomazila, Caparu moramo podići spomenik"

Foto: Uefa

HRVATSKA reprezentacija vratila je futsal pod svjetla pozornice i ponovo pobudila interes za "budući dvoranski sport broj 1", kako zaljubljenici u sport vole predviđati. Ipak, za novi bljesak futsala na naslovnicama najzaslužniji su potezi Matije Capara, igrača koji je u dvije utakmice na Euru u Belgiji zabio pred sam kraj, oba puta za 3:3 i vjerojatni prolaz u četvrtfinale. Iako, ništa još nije gotovo...

> Hrvatski Superman oduševio Europu: "Lijepo je čuti naše pjesme usred Belgije"

> Sretnik ili izbornik s planom: "Kad se dogodi dvaput, više to nije samo sreća"

> Opet leteći Capar! Hrvatska na pragu četvrtfinala futsal Eura!

Više o Europskom prvenstvu u futsalu

Protiv Češke su jučer hrvatski navijači ponovo grizli nokte. Pogreška vratara Ive Jukića koštala je Hrvatsku vodstva u drugom poluvremenu. Jukić se iskupio s nekoliko dobrih obrana, nakon čega je Capar, kao golman-igrač, zabio za izjednačenje.

"Tipično za nas. Kad odigramo dobru utakmicu, u sljedeću ulazimo s pogrešnim mentalitetom. Ali odigrali smo dobro prvo poluvrijeme, imali dobar rezultat, no minimalnom greškom, ovaj put mojom, smo umalo ispustili utakmicu i tresli se do samog kraja", priznaje hrvatska "jedinica".


"Moramo dići spomenik Caparu koji je u ove dvije utakmice zabio dva važna gola, iz toga moramo izvući pouku u četvrtfinalu kojem se nadamo", dodao je Jukić.

U posljednjem kolu u nedjelju igraju Španjolska i Češka, a Hrvatska ispada samo u slučaju remija većeg od 3:3.

Marinović ozlijeđen: Spreman sam za tri dana, vidjet ćemo s izbornikom što nije štimalo

Dario Marinović već uživa status velike zvijezde. Zabio je drugi gol za preokret na 2:1, a onda se ozlijedio i propustio završnicu. Izbornik Mato Stanković tvrdi da su njegovi igrači pokazali da se i bez najboljih može igrati. Marinović će ipak biti spreman za moguće četvrtfinale.

"Bila je tvrda utakmica, nisam zadovoljan kako smo igrali veći dio utakmice. Na kraju nas je malo pomazila i sreća, iako ne mislim da su oni bili bolji. Nama je bod bio dovoljan, to se na kraju i dogodilo. Treba skupiti glave, vjerojatno će nam biti dovoljno za prolaz. Vidjet ćemo s izbornikom što nije štimalo i pokušati to ispraviti za, nadamo se, iduću utakmicu", rekao je Marinović i dodao:

"Izvrnuo sam zglob, prilično boli, nisam mogao hodati ni vratiti se u utakmicu. Doktori kažu da bi trebalo biti u redu kroz tri dana. Čekamo susret Španjolske i Češke, nadamo se povoljnom rezultatu."

Grcić: S Česima smo imali nerješene račune, ovo je bio poseban gušt


Jakov Grcić propustio je prvi susret zbog suspenzije, ali protiv Češke je odigrao važnu ulogu. Vjeruje da će Španjolci pomoći Hrvatskoj dosegnuti četvrtfinale.

"Sve je sretno završilo. Mislim da smo prošli, iako još nismo sigurni. Mislim da su Španjolci dosta kvalitetnija ekipa i da im je utakmica protiv nas bila jedna opomena da bolje uđu u utakmicu i da tu ne bi trebalo biti problema za njih."

Lakše je, kaže, bilo na terenu nego na tribinama:

"Ovdje sam s momcima, mogu pomoći na terenu. U drugom dijelu nam se ozlijedio Dario, on nam je jedan od najboljih igrača i nedostajalo nam je njegove individualnosti. U nekim periodima smo igrali katastrofalno, s previše pojedinačnih pokušaja, a onda smo u nekim periodima igrali fantastično."

Na terenu je u nekoliko navrata zaiskrilo, a Grcić to pripisuje starim računima s Česima:

"Dosta smo igrali s njima i jedno od najgorih iskustava nam je iz Ostrave gdje su nas u jednim kvalifikacijama dobili u zadnjim sekundama. Slavili su cijelu noć u hotelu, bilo je svega, dosta su i danas provocirali, čupali i štipali, pa je ovako izboreni bod poseban gušt".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.