Džarovski: Ždrijeb FIFA-e je namješten, znam ja kako se to radi!

Foto: Screenshot

ŽDRIJEB skupina svjetskog prvenstva bio je najgledaniji sportski događaj ove jeseni. Reakcije se ne stišavaju, a među njima i one koje govore o manipulaciji ždrijebom od strane FIFA-e.

Rasprava se razbuktala nakon što su skeptici objavili snimke ždrijeba na kojima se vidi kako FIFA-in tajnik Jerome Valcke papiriće s imenima reprezentacija iz kuglica izvlači dalje od očiju javnosti i kamera.

Apsolutni autoritet na području namještanja je legendarni Makedonac Velibor Džarovski, koji se "proslavio" stotinama namještenih sportskih događaja među kojima i čuvenih 0:0 na rukometnoj ili 134:0 u nogometnoj utakmici. I Džarovski smatra da je ždrijeb FIFA-e mogao biti namješten.

"Mislite li da su Francuska i Švicarska slučajno u najlakšoj skupini?"

"U najlakšoj skupini su Švicarska i Francuska, jer su čelni ljudi FIFA-e i UEFA-e Švicarac Blatter i Francuz Platini. Dobili su slabi Ekvador i još slabiji Honduras. Mislite da je to slučajno? Ne! Ždrijeb je milijun posto namješten", rekao je Džarovski za Anadolu Agency (AA).

Ne brine Džaru ni pitanje kako je FIFA to uspjela izvesti na tako visokom nivou.

"Ništa lakše! Jedna kuglica bude malo toplija od drugih ili neka bude malo teža, i to je to. Znam kako se to radi, i ja sam namještao ždrijeb Kupa Makedonije. Zašto naše balkanske reprezentacije, Hrvatska i Bosna i Hercegovina nisu u lakim skupinama? Zato jer nemamo lobi i čelnike u UEFA-i i FIFA-i", dodao je Džarovski.

"Uz malo našeg balkanskog vica i BiH i Hrvatska mogu daleko dogurati"


"Sve se može namjestiti. Zašto ne bi mogla i utakmica na na Svjetskom prvenstvu?", dodao je Džarovski, a onda dao i pravu sportsku prognozu.

"Bosna i Hercegovina će proći u drugi krug, a ni Hrvatska nije bez šansi. Ako ne izgube od Brazila u prvoj utakmici sigurno će proći skupinu. Uz malo našeg balkanskog vica i BiH i Hrvatska mogu daleko dogurati", dodao je.

Podsjetio je još jednom na neke od svojih poznatih avantura, a osvrnuo se i na aktualno stanje u europskom nogometu.

"Utakmice se stalno namještaju. U posljednje vrijeme najviše je prljavštine u Skandinaviji. Svi misle da je gore uređeno društvo, da nema prijevara, ali varaju se",zaključio je Džarovski.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.