Drugi apel u tri dana: Ako Zagreb ne da 2 i pol milijuna kuna, Mladost ide u stečaj

Foto: Hina

UKOLIKO 28. travnja na sjednici skupštine Grada Zagreba ne prođe prijedlog o sanaciji kluba Akademski vaterpolski klub Mladost će 31. svibnja otići u stečaj.

"Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo i ona nije od jučer, ali imamo obećanja svih zastupničkih klubova da će podignuti ruku za prijedlog da se sa 2,5 milijuna kuna riješe naša dugovanja prema vjerovnicima", rekao je u četvrtak na novoj konferenciji za medije predsjednik Mladosti dr. Boris Labar, koji je posebno zamolio novinare da pomognu u stvaranju pozitivnog ozračja kako bi se pronašla najbolja rješenja za spas jednog od najtrofejnijih vaterpolskih klubova na svijetu.

Drugi je to put u samo tri dana da od vodstva Mladosti stiže ovakav apel.

Po riječima čelnog čovjeka Mladosti i svjetski priznatog hematologa financijski problemi u klubu nastali su prije par godina kada se glavni sponzor tvrtka Dalekovod našla u financijskim problemima, a čelnici kluba nisu uspjeli pronaći novog sponzora.


"Ni prihodi od Sportskog saveza Zagreba nisu bili onakvi kakve smo suglasili s čelnicima Grada s kojima smo u predstečajnom postupku dogovorili godišnji proračun od šest milijuna kuna. On nam je lani smanjen na 3,5 miljuna kuna, da bi ove godine i ta cifra bila umanjena za 20 posto", kazao je Labar napomenuvši da je ova uprava Mladosti spremna ustupiti svoja mjesta onima koji će do kraja realizirati četverogodišnji sanacijski plan kluba.

I dopredsjednik Mladosti Boško Lozica također smatra da je Skupština grada Zagreba sada jedina institucija koja može spriječiti stečaj kluba.

"Mi smo s naše strane napravili sve da maksimalno smanjimo troškove pa u klubu, osim tajnice i trenera, čiji je broj također smanjen, nema drugih zaposlenika. Maksimalno smo pomladili momčad koja, bez primanja Pavića, Lončara i Milakovića, u bruto iznosu mjesečno košta manje od 77.000 kuna bruto", kazao je Lozica priznajući da Mladost danas plaća danak trendu nerealno visokih igračkih ugovora od prije sedam ili osam godina zbog čega su sada dovedeni u situaciju da ih može blokirati bilo koji vjerovnik. Do sada su zahtjev za blokadom računa poslala tri bivša igrača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.