Donna Vekić izgubila finale, ali vratila vjeru u ženski tenis

TRČALA je poput lavice na svaku loptu, bez obzira što je Rumunjka Irine Camelie Begu bila na servisu za meč. Donna Vekić borila se u svom prvom WTA finalu u karijeri, ali na kraju je morala stisnuti ruku pobjednici. Bez obzira na poraz (6:4, 6:4), veliki je rezultat napravila mlada Osječanka u Taškentu. Donna će se nakon ovog finala popeti do 120. mjesta WTA ljestvice, a najmlađa je sudionica društva 200 najboljih. Ipak, nakon poraza bila je silno razočarana. To puno govori o njenom karakteru. Uostalom, ona je već najavila da je u karijeri zanima svjetski broj jedan.

Organizator turnira prilikom svečane podjele nagrada Donnu je nazvao posebnom i upornom te poručio: "Nemoj biti razočarana, uskoro ćeš disati zrak iz najviših teniskih predjela".

U dva seta finala u Taškentu bolja je bila 84. igračica svijeta koja je igrala svoje treće finale u karijeri. U prvom setu naša 16-godišnjakinja "pala" je 6:4. Držala se do 3:3 kada joj je Rumunjska uzela set, ali i preuzela vođenje igre. Gledali smo, treba reći, uistinu dobar meč, puno bolji nego bi se to dalo očekivati s obzirom na renking suparnica. Begu je lani proglašena i najvećom teniskom nadom na Touru.

Otkrio je Henmanov trener

U Donninoj igri vidjela se mala nervoza, ali i neosporan talent kao i vrhunska pripremljenost! O njenoj karijeri inače skrbi David Felgate, bivši trener Tima Henmana.

Imala je u finalu problema sa servisom koji su se nastavili i u drugom setu. Odmah na početku gubi servis i muči se kod primanja servisa. Ipak je u jednom momentu uspjela razoružati Rumunjku, došla je do 4:4, a onda se konačno slomila. Novi break Begu je doveo do meč lopte koju je Donna spasila forehandom na liniju, ali drugi put nije imala rješenje.

"Čestitam svojoj protivnici, zaslužila je ovaj turnir. Ja sam prezadovoljna tjednom iza mene, vratit ću se i dogodine. Naravno, po naslov", poručila je Donna nakon meča.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.