Dinamova posljednja prepreka: Bečka Austrija daleko od prave forme, Stanković najveća prijetnja!

Foto: Guliver Images/Getty Images

AKTUALNI prvaci Austrije, nogometaši bečke Austrije, borit će se protiv Dinama za ulazak u Ligu prvaka. Prva utakmica na rasporedu je 20./21. kolovoza u Zagrebu, a uzvrat će se igrati 27./28. kolovoza u Beču.

Zamalo okršaj Kovač - Jurčić

Kao što smo u uvodu napisali, bečka Austrija prošle je sezone osvojila austrijsku Bundesligu, a trener Peter Stöger, koji je zaslužan za taj uspjeh, ovog je ljeta napustio klub te je preuzeo Köln. Zanimljivo, čelništvo austrijskog prvaka za trenera je htjelo izbornika hrvatske U-21 reprezentacije, Niku Kovača, ali bivši kapetan reprezentacije odlučio je ostati vjeran HNS-a. Nakon što im se Kovač zahvalio, čelništvo bečke Austrije odlučilo je angažirati drugog Hrvata, Nenada Bjelicu.

Bivši igrač Osijeka, Betisa i Kaiserslauterna svoju je trenersku karijeru započeo u Kärntenu. Odnosno, tada je imao ulogu trenera-igrača, a klub je vodio do 2009. godine kada je preuzeo Lustenau. U proljeće 2010. godine prihvatio je poziv trećeligaša WAC St.Andrä s kojim je ušao u Prvu ligu, a prošle mu je sezone nedostajao samo jedan bod da se s dojučerašnjim amaterima plasira u Europu.

Austrija Beč: Momčad koja je u stanju pobijediti Everton, a zatim primiti pet golova protiv Salzburga


Bjelica je pobjedom debitirao na klupi bečke Austrije. U prijateljskoj utakmici njegovi su igrači svladali Zoryju 2:1, zatim su remizirali protiv Bielefelda 2:2, a nakon toga uslijedio je prvi poraz i to od Fluminensea 1:0. Austrija se vratila na pobjedničke staze u 1. kolu austrijskog Kupa kada su pregazili Oberwart s 3:0.

Austrija Beč je nekoliko dana uoči početka nove sezone domaćeg prvenstva odigrala prijateljsku utakmicu protiv Evertona, a na krilima Marka Stankovića slomili su Engleze s 2:1.

Međutim, nakon tri odigrana kola u domaćem prvenstvu, situacija na ljestvici i nije obećavajuća za Bjelicu. Njegova momčad upisala je po jedan poraz, remi i pobjedu. U 1. kolu svladali su Admiru s 2:0, a nakon toga uslijedio je debakl u derbiju protiv Salzburga, koji je slavio s visokih 5:1. Nakon te "šamarčine", Bjelica je poveo svoju momčad u europske bitke. Austrija Beč u prvoj je utakmici 3. pretkola teško došla do pobjede od 1:0 protiv islandskog Hafnarfjordura, a nakon remija u domaćem prvenstvu protiv Rieda (3:3), Bečani nisu uspjeli svladati ni Hafnarfjordur u uzvratnoj utakmici 3. pretkola. Utakmica je završila 0:0. Austrija je trenutačno plasirana na 6. mjestu u domaćem prvenstvu sa četiri osvojena boda te poraznom gol razlikom 6:8.

Jurčiću, čuvaj se Stankovića!



Čini se da Bjelica još uvijek nije siguran u kojoj će formaciji njegova momčad igrati. Protiv Hafnarfjordura započeo je u formaciji 4-4-2. Bjelica je još testirao formaciju 4-2-3-1 (pobjeda protiv Hafnarfjordura), 4-1-4-1 (remi protiv Rieda), a sigurni smo da protiv Dinama neće zaigrati u formaciji 4-1-2-3 (debakl protiv Salzburga).

Od najopasnijih igrača svakako moramo istaknuti Marka Stankovića, koji je u strašnoj formi. U posljednjih 7 utakmica postigao je šest pogodaka i trener Modrih, Krunoslav Jurčić, morat će osmisliti plan kako zaustaviti ovog 27-godišnjeg napadača.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.