Deschamps novi izbornik Francuske!

DIDIER DESCHAMPS novi je izbornik francuske reprezentacije! Nakon nekoliko tjedana pregovaranja, sada već bivši trener Marseillea preuzeo je Tricolore, piše L'Equipe.

Francuzi pišu kako je Deschamps potpisao ugovor na dvije godine, a dogovor s predsjednikom saveza (FFF) Noëlom le Graëtom predviđa automatsko produljenje suradnje uspije li Deschamps odvesti nacionalnu momčad na Svjetsko prvenstvo u Brazilu za dvije godine.

U tom će slučaju Deschamps u miru, bez kvalifikacijskih iskušenja, nastaviti pripremati momčad za Euro 2016. godine, kojem su Francuzi domaćini.

Sutra (ponedjeljak) u FFF-u će Le Graët i Deschamps održati konferenciju za novinare na kojoj će se novi izbornik predstaviti javnosti.

Kao što je bio slučaj u Marseilleu kroz protekle tri sezone, prvi će mu asistent biti Guy Stephan. Antonio Pintus i Nicolas Dehon, koji su mu u klubu pomagali kao eksperti za fizičku pripremu odnosno za rad s golmanima, neće biti u stručnom stožeru.

Nastavak suradnje s Marseilleom Deschamps je odbio prije tjedan dana.

Dva dana prije toga Laurent Blanc je objavio da ne želi nastaviti obnašati izborničku dužnost nakon što je s Francuzima ispao u četvrtfinalu EP-a u Poljskoj i Ukrajini, i to od kasnijih prvaka Španjolaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.