Delirij u Manchesteru: Parada prvaka kao ´99, zvižduci Rooneyju, Ferguson za kraj "bacio rukavicu"

Foto: Getty Images

MANCHESTER je jučer disao crveno: tisuće navijača sa svojim prvacima slavili su 20. naslov Premiershipa.

Pobjednička parada Manchester Uniteda ujedno je i oproštajna: predvodio ju je Alex Ferguson koji je poveo igrače ispred East Enda na Old Traffordu prema centru grada, gdje su se navijači skupljali od ranog popodneva. Pjevalo se "Glory, Glory" i "Mancini RIP", jer Manchester je uzeo 20. naslov, a Ferguson 13. i posljednji otkako je daleke 1986. došao u klub. Od Trafforda se oprostio, a sljedeći vikend posljednji put će sjediti na trenerskoj klupi.

Već je odradio emotivni govor za oproštaj, no parada ulicama crvenog dijela grada bila je još jedna prilika da navijači pozdrave svoju ikonu. Parada je krenula iz Unitedovog teatra prema Albert Squareu. U svom prijenosu reporteri BBC-a ističu da navijači ne mogu suspregnuti suze kada govore o Sir Alexu. Pjesma, transparenti, zastave, sjajan humor i nepregledne kolone ljudi; navijači Manchestera ne mare što je sutra radni dan.

"Ovakve emocije oko kluba nismo doživjeli još od 1999. godine", javio je reporter Daily Maila, podsjećajući na sezonu u kojoj je United, prvi u povijesti, ujedinio titule Premiershipa, Fa Cupa i Lige prvaka.

Ferguson bacio rukavicu:  Čeka vas težak ispit, ako želite tri u nizu 

20. pokal za prvake Premiershipa u slavljenički autobus unijeli su Evra i Vidić. Ispred Old Trafforda nastao je delirij kada je pehar došao u ruke Fergusona. Od svog menadžera nije se odvajao Paul Scholes. Svi su čekali Sir Alexov govor.

"Ovo je sjajno. Najviše me veseli upravo to, što smo usrećili sve vas! Sezona je bila fantastična, kao i naši igrači. Odradili smo sve ove premierligaške tjedne u stilu! Imamo mladu momčad s puno odličnih igrača koji će biti još bolji. Veliki je ispit pred njima, ako žele uzeti treći naslov u nizu", poručio je Ferguson kojem je to uspjelo u dva navrata.

Hvala svima za večer protiv Swanseaja. To je nešto što je usrećilo moju obitelj i čega će se moji unuci sjećati dok su živi", rekao je Ferguson. 

Mikrofon je tada preuzeo Rio Ferdinand i maniri ring djevojke započeo show koji je potrajao, baš kao što će trajati fešta Uniteda i njegovih navijača.

Policija je nešto prije 20 sati zatvorila Albert Square koji ne može primiti sve navijače koji žele slaviti s Unitedom.

Navijači su zvižducima pozdravili Waynea Rooneya. Neki od njih rekli su za BBC: Zvižduci ga možda opamete i možda ostane u najboljem klubu na svijetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.