Čupić: Tražio me i Metalurg, ali izabrao sam Kielce jer o njemu govore u superlativima

IVAN ČUPIĆ na ljeto će iz RN Lowena prijeći u Vive Kielce. Čupić je već potpisao ugovor tako da će hrvatska kolonija Musa-Buntić dobiti pojačanje. Zašto prelazi u Poljsku objasnio je u intervjuu za službenu stranicu kluba.

"Nije puno, dva ili tri tjedna. Razgovarao sam s menadžerom i predsjednikom i složili smo se. Zbog toga sam potpisao trogodišnji ugovor. Imao sam ponude Copenhagen i Metalurga, ali sam se odlučio za Kielce jer želim sudjelovati u stvaranju europske momčadi", rekao je Čupić.

Kielce i Lowen imaju odličan odnos pa su tako Poljaci već dogovorili transfere Karola Bieleckog i Krzysztofa Lijewskog na ljeto

"Razgovarao sam s Bieleckim i Lijewskim, a najviše s mojim prijateljem Grzegorzem Tkaczykem. Svi su o klubu pričali u superlativima. Rekli su da predsjednik želi stvoriti dobru momčad i odlučio sam da ću doći. Ovdje se želim razviti i pomoći klubu."

Je li očekivao da će jednog dana prijeći u Kielce dok je igrao u Gorenju i Lowenu?

"Bilo je takvih misli, ali sam profesionalac i koncentriran sam samo na utakmice. No, mogu se sjetiti utakmica protiv Kielca. U sjećanju mi je sjajna atmosfera i navijači. To je jako motivirajuće za mene i to je jedan od razloga zbog kojih sam izabrao ovaj klub."

Ciljevi s novom momčadi?

"Pokušat ćemo što dalje doći u Ligi prvaka. Naravno, cilj je i osvojiti poljsko prvenstvo i kup."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.