Cuche slavio u superveleslalomu, Hirscher nije uspio povećati prednost pred Kostelićem

DIDIER CUCHE pobijedio je na utrci superveleslaloma za Svjetski kup u švicarskoj Crans Montana. Za Švicarca, koji će na kraju sezone otići u mirovinu, bila je to 21. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu.

Kao i skoro svaka utrka superveleslaloma ove sezone, tako je i ovom prilikom bilo prilično neizvjesno. Cuche je slavio sa samo šesnaest stotinki prednosti u odnosu na drugoplasiranog Kanađanina Jana Hudeca.

Za Cuchea je ovo šesta pobjeda u superveleslaloma u karijeri. Skočio je Cuche na drugo mjesto redoslijeda u ovoj disciplini (prvi je Aksel Lund Svindal s 38 bodova prednosti), dok je u ukupnom redoslijedu Švicarac ostao peti. Ivica Kostelić je i dalje drugi, a nije ga uspio preskočiti drugi Švicarac Beat Feuz koji je danas bio tek 20.

U superveleslalomu je nastupio i Marcel Hirscher, vodeći skijaš u ukupnom poretku. Austrijanac ne vozi brze discipline, ali je pokušao iskoristiti ozljedu Ivice i povećati prednost za još pokoji bod. No, nije uspio, završio je na 33. mjestu.

Zabilježimo i vrlo dobar rezultat Benjamina Raicha, pa se tako Austrijanac dokopao postolja, dok je Natko Zrnčić-Dim utrku završio na 36. mjestu s tri sekunde i tri stotinki zaostatka za Cucheom.

Svjetski kup, superveleslalom u Crans Montani:

1. Didier Cuche (Švi) 1:33.11

2. Jan Hudec (Kan) +0.16

3. Benjamin Raich (Aut) +0.21

4. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.43

5. Hannes Reichelt (Aut) +0.57

...

20. Beat Feuz (Švi) +1.36

...

36. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.03

...



Ukupni redoslijed:

1. Marcel Hirscher (Aut) 1055

2. Ivica Kostelić (Hrv) 1043

3. Beat Feuz (Švi) 1014

4. Aksel Lund Svindal (Nor) 785

5. Didier Cuche (Švi) 761

...



Redoslijed u superveleslalomu:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 259

2. Didier Cuche (Švi) 221

3. Beat Feuz (Švi) 182

...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.