Claude Onesta nema namjeru stati: Francuska želi na postolje u Kataru

Foto: Guliver Images/Getty Images

TVORAC najbolje rukometne reprezentacije svih vremena, francuski izbornik Claude Onesta, najavio je Svjetsko prvenstvo u Kataru koje će se održati od 15. siječnja do 1. veljače.

Francuzi u Katar stižu kao aktualni prvaci Europe i olimpijski pobjednici, a cilj im je uvijek isti - osvojiti turnir. Francuzi su prije tjedan dana obavili inspekciju dvorane u kojoj će igrati te hotela u kojem će biti smješteni, a Onesta će uskoro krenuti s pripremama. "Indestructibles" igraju u skupini sa Švedskom, Alžirom, Češkom, Egiptom i Islandom.

"Mi uvijek ciljamo visoko pa tako da ni SP u Kataru nije iznimka. Pobjednik SP-a 2015. automatski će se plasirati na Igre u Riju, a naš je cilj da se plasiramo tamo kako bismo ponovno obranili naslov. Želimo dostići onu razinu forme kakvu smo prikazali na završnici Europskog prvenstva početkom ove godine. S takvom igrom vjerujem da možemo na postolje", rekao je Onesta.

"Možemo do naslova u Dohi"

Francuski izbornik smatra kako je proces pomlađivanja reprezentacije završen te da je uspješno i bezbolno proveden. Onesta i dalje računa na senatore poput Jeromea Fernandeza koji je zagazio u 37. godinu života, čudesnog Thierryja Omeyera koji broji 38 godina, a francusku mladost predstavljaju igrači poput Nyokasa, Portea, Baracheta, Accambrayja...


"Naši mladi igrači, koje smo uveli u reprezentaciju prije dvije godine, imaju ključne uloge u novoj Francuskoj. Uostalom, to su pokazali na Euru u Danskoj. S ovom ekipom koju sada imamo, vjerujem da možemo do naslova u Dohi. A nakon toga možemo nastaviti s integracijom mlađih igrača, koji svojim igrama već kucaju na vrata A selekcije", poručio je Onesta.

Onesta: Hrvati su među glavnim favoritima za postolje

Naravno, Francuzi ciljaju zlato, ali postoji još reprezentacija koje se nešto pita.

"Kao i uvijek, glavni favoriti smo mi, Danci, Španjolci i Hrvati. Međutim, smatram da bi na ovom prvenstvu moglo biti iznenađenja. Sve reprezentacije su pokazale napredak u posljednje vrijeme. Siguran sam da i Katar može ugodno iznenaditi. Njih vodi Valero Rivera, jedan od najboljih rukometnih stručnjaka na svijetu, stvorio je odličnu reprezentaciju, discipliniranu i mislim da od njih možemo puno toga očekivati", poručio je Onesta za kraj.

Francuski širi popis za Katar:

Luc Abalo
William Accambray
Igor Anić
Xavier Barachet
Baptiste Butto
Nicolas Claire
Descat Hugo
Di Panda Adrien
Dumoulin Cyril
Jerome Fernandez

Yann Genty
Vincent Gerard
Mathieu Grebille
Michael Guigou
Samuel Honrubia
Guillame Joli
Nikola Karabatić
Luka Karabatić
Kentin Mahe
Timothey N'Guessan
Daniel Narcisse
Alix Nyokas
Thierry Omeyer
Wesley Pardin
Cedric Paty
Valentin Porte
Remi Salou
Cedric Sorhaindo
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.