City mjesec dana bez Aguera: Osmina finala Lige prvaka nemoguća misija?

Foto: Guliver Image/Getty Images

PREMDA su pobijedili 1:0 Everton i tako ostali u utrci za naslov prvaka s Chelseajem, navijači Manchester Cityja će po dobrome pamtiti subotnji meč.
 
Naime, već u ranoj fazi utakmice, nakon jednog duela s bh reprezentativcem Bešićem, teško se ozlijedio najbolji napadač Građana i prvi topnik Premiershipa Kuhn Aguero.
 
Napadač Cityja teško je ozlijedio koljeno te je u suzama napustio teren, a engleski mediji pišu kako će biti van terena više od mjesec dana.
 
Ozljeda došla u najgori mogući trenutak
 
Ova ozljeda je došla vjerojatno u najgori mogući trenutak za Građane. Napokon su ušli u formu, u Premiershipu su zaredali s nekoliko pobjeda, zasjeli su na drugo mjesto, a pobijedivši Bayern u Ligi prvaka, uoči posljednjeg kola po skupinama, imaju sasvim dobre izglede za prolazak grupe, što im gotovo nitko nije prognozirao nakon domaćeg poraza od CSKA.
 
Međutim, izostanak Aguera bit će gotovo nenadoknadiv hendikep za momčad Manuela Pellegrinija. Naime, taj rezultatski uzlet Građana poklopio se s eksplozijom omalenog argentinskog napadača. Daleko je najbolji igrač Cityja ove sezone, prvi je strijelac lige s 14 golova, čak 11 golova u 11 mečeva zabio je za City u Ligi prvaka, a u presudnom dvoboju sam je hat.trickom pobijedio Bavarce.
 
Da će njegovo neigranje bit velik udarac za ambicije Cityja, svjestan je i Pellelgrini, no on vjeruje da i bez sjajnog Aguera, njegova momčad može dalje.
 
''Naravno da bismo voljeli da Sergio igra, ali što je, tu je. Moramo nastaviti bez njega i igrati svoju igru. Sjetite se da smo i lani velik dio sezone igrali bez njega, pa smo postali prvaci'', rekao je trener Građana.
 
Bez najboljeg igrača u meč istine protiv Rome
 
Uoči posljednjeg kola u Ligi prvaka, City ima pet bodova, jednako kao i Roma i CSKA. Bayern ima 12 i siguran je na prvom mjestu.
 
City će izboriti drugi krug ako u posljednjem kolu u Rimu u međusobnom okršaju pobijedi talijanskog doprvaka ili odigra remi u kojem će biti golova. Uz sve to CSKA mora izgubiti u Muenchenu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.