Čitatelji Indexa odlučili: Repeša, vrijeme je za oproštaj. Perasa za novog izbornika!

Foto: Index

JASKE, hvala na svemu, ali vrijeme je da odeš, poručili su čitatelji Indexa aktualnom izborniku hrvatske košarkaške reprezentacije Jasminu Repeši, koji nakon ispadanja Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Španjolskoj još uvijek ne zna hoće li ostati na čelu reprezentacije.

Repeša je dobio svega 448 glasova, odnosno slabih osam posto u Indexovoj anketi, dok je trener Cibone i Repešin pomoćnik Slaven Rimac prošao nešto bolje, dobio je 11 posto glasova.

Kukoč veliko iznenađenje

Toni Kukoč u svojoj profesionalnoj košarkaškoj karijeri osvojio je sve što se moglo osvojiti. Tu svakako treba istaknuti da je u karijeri uzeo tri NBA prstena te da je proglašen najboljim šestim igračem lige. On se i sam ponudio Danku Radiću da preuzme reprezentaciju od Repeše, ali njegov najveći problem, kao što smo jučer istaknuli, jest činjenica da nema trenerskog iskustva. Ipak, bez obzira na tu "sitnicu", dobar dio vas smatra kako bi on bio odličan izbor. Kukoč je u anketi dobio 28 posto glasova. Apsolutni pobjednik Indexove ankete je Velimir Perasović, koji je prikupio 53 posto glasova.

Novi izbornik? Perasović!

Apsolutni pobjednik Indexove ankete je Velimir Perasović, koji je prikupio 53 posto glasova. Peras je u potpunosti potukao konkurenciju, ali realnost nam govori kako bi njegov angažman bio ravan senzaciji. Najbolji trener španjolske lige ima sjajan status u Valenciji, a HKS bi mu trebao ponuditi nevjerojatne uvjete da pristane na izbornički posao. Peras, naime, ne bi smio istovremeno voditi reprezentaciju i biti trener Valencije, ali i da se taj problem preskoči ostaje pitanje odnosa na relaciji vodstvo Saveza - izbornik.

Ostali kandidati: Tabak, Maljković, Aco Petrović...


Zanimljivi su bili i vaši komentari koje ste ostavili na Indexovom forumu.

"Peras, al nekako mislim da on neće doći dok god je "gazda" Radić"

"...nije samo Repeša kriv za rasulo u repki, sve dok Radići, Mamići i Goluže ne otiđu s vrha saveza i cijela priča se ne promijeni, kvalitetni treneri i ljudi bolje da ne dolaze, da si mrlju u karijeri na naprave..."

"Ruke gore za Perasa. Vidim da ga mnogi prizivaju, čini mi se da vam je to posljednji domaći adut, uz možda Tabaka"

"Ja sam za Rimca, gaji napadačku košarku, pokazao je uspjeh s Cibonom, bio je jako dobar igrač, kuži igru..."

"Može i Božidar Maljković, sjajan stručnjak i nema kompleks da vodi ekipe s prostora bivše SFRJ"

"Trebalo bi pogledati malo preko granice pa dovesti Vujoševića, Obradovića ili Maljkovića, mislim da bi već za godinu-dvije bili u rangu srpske reprezentacije"

"Zato uvijek imamo Repešu - loš trener, Kovač -početnik ili Goluža - neinteligentan trener. Perasović jednostavno ne može biti trener, jer je potpisao ugovor s Valencijom. Ulazeći u tu avanturu sam bi sebi napravio probleme jer bi mu ovi iz HKS-a podmetali klipove sve u šesnaest. Najveće šanse, poznavajući mentalitet HKS-a, dajem Aci Petroviću. Prvo i osnovno Aco je loš trener, ali ne kao Repeša pa neće biti opasan HKS-u. Aco je "spasitelj" Cibone koja očito ima političku podršku pa se klub tako spasio. Aco svakako trenutno ima najjaču političku težinu. Rimac bi bio optimalno rješenje. HKS je sklon eksperimentima mladog trenera. Obitelj Rimac nema toliku političku težinu kao Petrovići,ali imaju sportsku težinu. S nikakvom ekipom i jednim i pol igračem Rimac je osvojio ABA ligu..."

"Ima jedan razlog zašto se predlažu srpski treneri. Za razliku od Kukoča oni to i jesu. Osobno sam za Perasa ili Tabaka, ali sumnjam da će biti išta od toga. Kukoč neka se primi nekog kluba za početak pa ako pokaže da zna znanje može dobiti repku u ruke. Stvarno je dosta više sa eksperimentima tipa Goluža, Kovač, Štimac koji dobivaju reprezentaciju u ruke s vrlo malo ili gotovo nikakvog trenerskog iskustva"

"Hrvatska čeka medalju skoro 20 godina. Ako Kukoč kiksa, neće biti katastrofa. Čekat ćemo još tih godinu dana. Smatram da je Repešina avantura gotova, nije toliko loš trener koliko je loš izbornik. Igrače je loše birao od 12 najmanje trojica nisu zaslužila biti u reprezentaciji"
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.