Čile na putu domaćinima Mundijala, više od Neymara brine ih sudac

Foto: Hina

BRAZIL i Čile utakmicom u 18 sati u Belo Horizonteu otvaraju drugi krug Svjetskog prvenstva, odnosno igraju prvi susret osmine finala. Okršaj pobjednika grupe A i drugoplasiranog iz grupe B prvi je od dva južnoamerička okršaja ove subote.

Brazilci se nadaju nastavljanju niza protiv Čilea u fazi na ispadanje SP-a, dosad su slavili sva tri puta, 1962., 1998. i 2010. Uzdaju se i u činjenicu da nisu izgubili nijednom od Čileanaca na svom terenu, uz 20 pobjeda imaju šest remija, kao i u podatak da su u posljednjih deset susreta s južnoameričkim reprezentacijama upisali osam pobjeda te po remi i poraz.
 
No, u redovima Carioca ne spavaju mirno, znaju da dosadašnjim nastupima nisu oduševili i da njihova igra previše ovisi o raspoloženju Neymara. "Normalno je za nas da smo nemirni, pogotovo sad u fazi na ispadanje, gdje si ne možemo dozvoliti poraz", rekao je Scolari.
 
"Velika je muka igrati protiv Čilea"
 
Znakovita je i izjava koju je Scolari poslao odmah poslije ždrijeba u prosincu prošle godine, kad je bilo jasno da se ove dvije ekipe mogu susresti u osmini finala. "Nadam se da Čile neće proći, radije bih igrao protiv nekog drugog."
 
"Velika je muka igrati protiv njih, vrlo su organizirana i pametna momčad, lakše je igrati protiv Europljana", bila je tadašnja poruka brazilskog stratega, kojeg očito nije razveselio rasplet skupine B.
 
S čileanske strane morat će posebno pripaziti na Neymara, no brine ih i jedan drugi čovjek. "Moja najveća briga je sudac, ali vidjet ćemo kako će biti", rekao je Alexis Sanchez, ponajbolji igrač La Roje. Inače, u ovom susretu pravdu će dijeliti Englez Howard Webb.
"Dovoljno smo dobri za osvajanje naslova"
 
Sancheza čeka okršaj s kolegama iz Barcelone, Danijem Alvesom i Neymarom: "Oduševljen sam što ću igrati protiv nekih klupskih suigrača. Uživat ću maksimalno u toj utakmici. To je dvoboj koji će me potpuno ispuniti kao igrača, jednako kao i moje suigrače."
 
"Nadam se da ćemo demonstrirati da se možemo nositi s najboljima. Naravno da respektiram Brazilce, imaju odlične igrače i odličnu momčad, imaju možda i najbolju obranu, ali svladali smo aktualne prvake pa možemo i Brazil", zaključak je Alexisa, uz poruku: "Dovoljno smo dobri da osvojimo Svjetsko prvenstvo."
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.