Čile ipak dotukao hrabru Australiju

Foto: Fotomontaža Index/ Hina

AKO je suditi prema prve četiri utakmice na ovom svjetskom prvenstvu, u Brazilu ćemo gledati fantastičan i atraktivan nogomet. Nakon što je danas Meksiko dobio Kamerun 1:0, a Nizozemska posve razbila svjetske prvake Španjolce 5:1, u posljednjoj utakmici dana, Čile je na Areni Pantalan u Cuiabi  sa 3:1 svladao Australiju, no puno teže no što rezultat govori.

Čile uz Belgiju i Kolumbiju važi za potencijalno najveće iznenađenje turnira i tako su i ušli u ovu utakmicu. Već nakon 14 minuta vodili su 2:0  golovima Alexisa Sancheza (12) i Valdivije (14). Australaca tada na terenu nije ni bilo i bio je izvjestan potop jedne od, prema stručnjacima, najslabijih reprezentacija na Mundijalu.
 
No hrabri Australci, koji nemaju neko silno nogometno znanje, ali imaju veliko srce, do kraja poluvremena smanjuju preko veterana Cahilla, a onda od tog trenutka pa sve do kraja potpuno drže u šaci zbunjeni Čile. Ipak, ne uspijevaju zabiti gol izjednačenja, a Čile u sudačkoj nadoknadi preko  Beausejoura postiže i treći gol.

 
Nakon prvog kola u skupini B, prva je Nizozemska, drugi Čile, treća Australija i posljednja je Španjolska.
 
U drugom kolu, 18. lipnja sastaju se Nizozemska i Australija, te Španjolska - Čile, dok će u zadnjem kolu, 23. lipnja snage odmjeriti Australija i Španjolska, te Čile i Nizozemska.
 

 

<br>

 

SASTAVI:

AUSTRALIJA: Ryan, Franjic, Davidson, Cahill, Milligan, Spiranovic, Leckie, Oar, Jedinak, Wilkinson, Bresciano

ČILE: Bravo, Mena, Isla, Alexis, Vidal, Valdivia, Vargas, Medel, Jara, Aranguiz, Diaz

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.