Chelsea protiv Rubina lovi novo polufinale, Lazio u paklu Istanbula

Foto: AFP

VEČERAS su na rasporedu prvi četvrtfinalni dvoboji u Europskoj ligi.

Chelsea, koji je prošle godine pokorio Europu i osvojio Ligu prvaka, dočekuje ruski Rubin. Privremeni trener Rafa Benitez odveo je u ponedjeljak Chelsea u polufinale FA Cupa, a sada isto želi ponoviti i u Europskoj ligi.

"Rubin je izbacio jake momčadi poput Atletico Madrida i Levante. Dobri su i organizirani i neće nam biti lako", rekao je Benitez.

Villas-Boas s Baleom napada Basel

Tottenham, koji je prošlog vikenda od Chelseaja preuzeo treće mjesto u engleskom prvenstvu, veliki je favorit protiv Basela. Trener londonske momčadi Andre Villas-Boas ne može računati na napadača Jermaina Defoe, pa će vjerojatno u vrhu napada zaigrati nezaustavljivi Gareth Bale.

"Basel ima europsko iskustvo koje nama nedostaje. Posljednjih sezona su ostvarili odlične rezultate protiv sjajnih klubova kao što su Manchester United i Bayern", izjavio je portugalski stručnjak o večerašnjem suparniku.

 

Fenerbahče strahuje od Klosea

Vladimir Petković sa svojim Lazijem gostuje u Istanbulu kod Fenerbahčea.

"Na ovom stadionu sam dvaput gostovao, jednom s Young Boysima, a jednom kao trener Samsunspora. Znam kakva nas atmosfera čeka i da ćemo igrati protiv fantastične momčadi", rekao je trener talijanske momčadi u koju se nakon ozljede vraća Miroslav Klose. Njemački napadač je prije četiri dana dobio 15-ak minuta u pobjedi Lazija protiv Catanije nakon dva mjeseca pauze.

Newcastle, treća engleska momčad u četvrtfinalu ovog natjecanja, gostuje kod Benfice. Englezi u Lisabon stižu bez bitnih igrača Mathieu Debuchyja i Hatema Ben Arfe, dok za domaću momčad neće igrati argentinsko krilo Salvio.

Sve utakmice počinju u 21:05.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.