Cedevitu protiv Partizana bodri 200-tinjak navijača, Draper: Došli smo u Tel Aviv po naslov

CEDEVITI je danas na rasporedu veliki polufinalni dvoboj protiv Partizana. U dalekom Tel Avivu momčad Dražena Anzulovića tražit će pobjedu protiv peterostrukog prvaka ABA lige, Partizana.

Unatoč tome što je pred njima teška borba protiv objektivno jače momčadi, Anzulović se ne predaje i smatra kako je ovo velika prilika za njegovu mladu momčad:

"Mi smo jako sretni što smo došli do Nokia Arene. Znamo što ta dvorana znači u europskoj povijesti košarke. Dok sam još vodio Cibonu govorio sam da je Maccabi jedan od najboljih momčadi u Europi."

"Za Real, Barcelonu i Panathinaikos bi se moglo reći da su oni prije tvrtke, dok je Maccabi istinski košarkaški klub. Mi smo vrlo mlada momčad i ovo nam je veliki izazov, ali nemamo nikakav pritisak", rekao je Anzulović, a zatim se osvrnuo na Partizan:

"Ako želimo nešto napraviti ovdje prvo moramo dobiti Partizan. To je velika ekipa koja je pet puta zaredom osvojila ovo natjecanje. Moramo se skoncentrirati na tu utakmicu i moramo odigrati najbolju utakmicu ove sezone. Imamo mali problem, a to je da igramo bez Smodiša, međutim potrudit ćemo se i dat ćemo sve od sebe", zaključio je trener Cedevite.

Draper: Mi smo mali klub, imamo velike šanse



Inače, Cedeviti je ovo prvi nastup na Final Fouru regionalne lige, a jedan od ključnih igrača na koje će se Anzulović osloniti bit će sigurno Donataye Draper. Od playmakera Cedevite očekuju se velike stvari u Nokia Areni protiv Partizana:


"Kao prvo velika mi je čast biti ovdje. Mi smo mali klub, ali smo rasli tijekom ove sezone. Sjećam se da smo igrali na početku sezone pred 15 - 20 ljudi, a evo nas sada Final Fouru. Ponosan sam što smo ovdje. Pred nama je velika borba, Partizan je čvrst i jak protivnik, fizički su jaki, ali mi se nećemo predati. Došli smo u Tel Aviv osvojiti naslov, to pokušavamo napraviti u svim natjecanjima ove sezone", rekao je Draper.

Mamić: Nije Partizan toliko jak kao što je nekada bio



Partizanovci su posljednji put izgubili ostali bez naslova daleke 2006. godine, kada su u finalu u Sarajevu poraženi 73:72 od FMP-a. 2007. godine u finalu ih je ponovno dočekao FMP, ali ovog puta Partizan je osvojio titulu. Od te godine nanizali su pobjede u odigranim finalima protiv Hemofarma, Union Olimpije i dva puta Cibone.

"Pričati o Partizanu je suvišno. To je momčad koja je posljednjih nekoliko godina najbolja momčad u regiji. Imaju sustav igre, dobrog trenera i dobru logistiku. Imaju sve što prava momčad treba i može imati", započeo je svoju analizu Matej Mamić, sportski direktor Cedevite. Međutim, tvrdi Mamić, Partizan više nije momčad koja je na onoj razini iz najboljih dana, ali svejedno protivnik se mora respektirati:


"To nije ekipa koja je ove godine na nivoima na kakvima je bila prijašnjih godina. Mislim da s jednom takvom iskusnom ekipom koja je prošla dosta toga možemo puno. Imamo šansu i nadam se da ćemo je i iskoristiti", poručio je Mamić.

Cedevitu u Tel Avivu bodri dvjestotinjak navijača

Cedevitu će u Tel Avivu pratiti oko dvjestotinjak navijača. Nije mnogo, ali će glas ohrabrenja sigurno dobro doći Anzulovićevoj ekipi kao dodatni impuls:

"Imamo kroz cijelu sezonu dobru gledanost. Imamo podršku i na gostovanjima i siguran sam da je svima drago što se klub potrudio dovesti dvjestotinjak navijača u Tel Aviv kako bi nam pružili podršku. Sjećam se kad je u Madridu bilo 13 tisuća gledatelja, a podrška naših navijača se itekako čula. Isto tako vjerujem da će i navijači Maccabija prepoznati našu kvalitetu i da će nam dati podršku", zaključio je Mamić.

Polufinalni susret između Cedevite i Partizana na rasporedu je u 17:45.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.