Cedevita "u svjetlijem tonu" završila razočaravajuću sezonu ABA lige

Foto: KK Cedevita

CEDEVITA je pobjedom zaključila sezonu ABA lige. Košarkaši Jakše Vulića slavili su jučer u gostima kod Širokog sa 77:75, uz 21 poen Bilana, a tom su pobjedom osigurali šestu poziciju regionalne lige s 41 bodom (15 pobjeda i 11 poraza) i nastup u Eurokupu sljedeće sezone. Vulić, koji je funkciju glavnog trenera preuzeo nakon odlaska Ace Petrovića početkom ožujka i poraza od Partizana, s momčadi je u tri nastupa ostvario tri pobjede, a jučerašnja je donijela ispunjenje barem jednog zacrtanog cilja.

"Pobjeda je najvažnija, ali mislim da smo ovu završnicu trebali odigrati puno pametnije, nismo trebali dozvoliti Širokom da dođe u priliku da dobije ovu utakmicu. Imali smo problema s njihovom agresivnošću, međutim dominirali smo pod košem. U onim periodima utakmice kad nismo uspjeli spustiti loptu na poziciju niskog posta, čemu je doprinio i način obrane momčadi Širokog, tranzicijski smo se loše branili i tu nam je Široki stvarao probleme. Na kraju, čestitke momcima, s ove tri pobjede dohvatili smo najmanje šesto mjesto i mogu reći da smo u nešto svjetlijem tonu završili ovu ABA ligu", istaknuo je Vulić, čija se momčad sada okreće nastupu u domaćem prvenstvu.

"U srijedu nas već čeka Zadar. Jučer smo nastupili bez nekoliko vrlo bitnih igrača, praktički bez prave četvorke. Očekujem da se ozlijeđeni igrači oporave i da onda u punom sastavu zajedno s Jordanom Theodorom koji nam se priključio, krenemo u hrvatsko prvenstvo", poručio je trener Cedevite.

Dodajmo da je jučer poraz upisala Cibona, i to od vodeće momčadi lige Igokee koja je u Draženovom domu slavila sa 87:78. 'Vukovi' su tako sezonu u ABA ligi zaključili na desetom mjestu s devet pobjeda i 17 poraza, koliko imaju i Krka na devetom te Široki i Szolnoki na 11. i 12. mjestu.

Partizan je pobjedom u posljednjem kolu protiv Szolnokija osigurao Final Four ABA lige, u polufinalu ide na upravo na prvu Igokeu, drugi par čine Radnički i Crvena Zvezda.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.