Braća Karačić za Index: U Mostaru će se sigurno slaviti

Foto: Index (Getty Images, Hina)

HRVATSKA rukometna reprezentacija natjecanje u skupini završava dvobojem protiv Bosne i Hercegovine. Veliki susjedski derbi nema neku rezultatsku važnost, jer je u skupini B sve već manje više poznato. Hrvatska će u osminu finala kao prvoplasirana momčad, dok je reprezentacija BiH porazom od Tunisa završila svoju priču u Kataru.

> Obitelj "Hercegovačke braće Boateng" SP gleda na dva televizora: Hrvatska - BiH? Navijamo za remi

> Goluža uoči BiH: Oni će se "napaliti" na nas, to je posebna utakmica za mene

Posljednja utakmica u skupini možda nije odlučujuća, ali će sasvim sigurno biti veoma zanimljiva. Riječ je o prvom međusobnom dvoboju Hrvatske i BiH na nekom velikom rukometnom natjecanju, a osim toga tu je i onaj drugi dio priče o kojem se priča još od izvlačenja skupina - okršaj braće Karačić. Igor će organizirati napad hrvatske reprezentacije, dok će isti posao u reprezentaciji BiH imati njegov brat Ivan.

"Volio bih kada bi mi brat bacio koju loptu", kaže nam u šali Ivan Karačić, inače član Meškova iz Bresta. Ovo neće biti prvi put da mu je brat ujedno i protivnik. S obzirom da Igor nastupa za Vardar, Karačići se redovito susreću u SEHA ligi.


"Sretan sam i ponosan što ću igrati protiv Hrvatske. Uživat ću u toj utakmici", nadodao je Ivan.

Obojica su smještena u istom hotelu Marriott u centru Dohe pa u slobodno vrijeme analiziraju i komentiraju svoje predstave.

"Popričamo, analiziramo malo, dajemo si savjete... Vidim da je Igor još uvijek malo u grču. Nije mu lako, treba se naviknuti na novu momčad, sve mu je novo. On može biti jedan od najboljih hrvatskih igrača u budućnosti. Ovo mu je samo vatreno krštenje".

Obitelj Karačić ponosna je na Ivana i Igora, kao i cijeli Mostar koji ima dva brata u istoj skupini na SP-u. Postavlja se pitanje za koga će navijati mama i tata?

"Roditelji inače navijaju za onoga kome trebaju bodovi", tvrdi Ivan.

"Naš tata kaže; volio bih da Hrvatska bude prva, a BiH druga. To je njihovo mišljenje. Oni su veliki navijači i žele nam sve najbolje".

S obzirom da je BiH ispala nije teško pogoditi za koga će Ivan navijati u nastavku prvenstva.

"Bratu želim puno sreće u nastavku prvenstva. Ja sam oduvijek navijao za Hrvatsku i naravno da ću nakon naše utakmice navijati za Hrvatsku u nastavku prvenstva. Igoru želim da uzme medalju, a da ta medalja bude zlatnog sjaja", poručio je Ivan.

U Mostaru će se sigurno slaviti


Igor Karačić zna da će kod kuće biti prava fešta, bez obzira na rezultat.

"Moji doma će se sigurno najviše veseliti. Bit će lijepa atmosfera, okupit će se društvo", kaže mlađi Karačić koji je priželjkivao da BiH prođe u drugi krug.

"Njima je ovo prvo SP i sigurno je da nemaju rejting kod sudaca. Svi smo priželjkivali da prođu u drugi krug, jer jednostavno ova bi utakmica bila nekog drugog žara, drugog naboja. Opet, ovo je SP i svi igramo za svoju državu i nema popuštanja", za kraj će Igor.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.