Borussia i QPR u ratu s "navijačima": Stop homofobima i napadačima na suce

BORUSSIA DORTMUND kaznila je svoje navijače koji su u utakmici s Werderom izvjesili transparent usmjeren protiv osoba gay populacije.

Dvoboj se igrao na Signal Iduna Parku 17. ožujka (Borussia je slavila 1:0 golom Kagawe), a čelnici aktualnog prvaka reagirali su dva tjedna kasnije.

Razgovarali su s vođama navijačke skupine Ultra, koji su im pomogli u razotkrivanju krivaca. Vođe Ultre javno su se ispričali za incident, a Uprava Borussije kaznila je homofobe s trogodišnjom zabranom dolaska na stadiona!

"U razgovoru s navijačima još smo jednom jasno naglasili da je Borussia Dortmund za toleranciju, otvorenost i poštovanje prema svima", obrazložio je predsjednik kluba Hans-Joachim Watzke.

QPR traži idiota koji je pomoćnog suca pogodio kovanicom

Borussiji je uspjelo prokazati izgrednike u suradnji s navijačima, a istome se nadaju i u Queens Park Rangersima. Klub s Loftus Roada koji vodi grčevitu borbu za ostanak (trenutno su na 18. mjestu) u subotu je na svom terenu stigao do tri velika boda protiv gradskog rivala Arsenala, ali je trijumf Super Hoopsa ostao u sjeni incidenta iz sudačke nadoknade.

Tada je pomoćni sudac Stuart Burt kovanicom pogođen u vrat, nakon čega je glavni arbitar, Mike Dean, prekinuo utakmicu na dvije minute.

QPR je pozvao vlastite navijače da mu pomognu pri identificiranju pojedinca, kojem su već poručili kako će dobiti doživotnu zabranu dolaska na stadion. Zasada ga pokušavaju naći uz pomoć nadzornih kamera, ali i preko Twittera, gdje su se obratili onim navijačima koji su bili na dijelu tribine s koje je doletio novčić: "Vi koji ste vidjeli incident, pomozite nam u istrazi", zavapili su na Loftus Roadu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.