Berdych nakon četverosatne bitke Češkoj donio izjednačenje u finalu Davis Cupa

NAKON prvog dana velikog finala Davis Cupa u Pragu između Češke i Španjolske, rezultat je 1:1. Domaćinu je izjednačenje donio Tomaš Berdych, nakon što je pobijeido Nicolasa Almagra u meču koji je trajao tri sata i 58 minuta.

Poslije lagane Ferrerove pobjede od 3:0 u setovima protiv Štepaneka, velika borba odvijala se u drugom meču u kojem je Berdych sa 6:3, 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:3 pobijedio  Almagra.

Španjolska je bila blizu kapitalnog vodstva 2:0, što bi je približilo konačnoj pobjedi u ovom natjecanju, ali na oduševljenje domaće publike, Berdych je izjednačio na 1:1.

Berdych je imao 2:1 u setovima i break u četvrtom, ali je Almagro vratio break i u tie-breaku poveo s 5:0. Tada je Berdych preokrenuo na 6:5, ali nije imao snage za potpuni preokret u tom dijelu susreta.

Almagro je na početku petog seta odmah imao dvije break-lopte, ali ih nije iskoristio. Berdych pri svom vodstvu 3:2 uzima suparnikov servis, ali Almagro mu uzvraća već u idućem gemu. Međutim, opet prosipa kod 4:3 za Berdycha, iako je nakon tri spašene break-prilike imao gem-loptu!

Nakon 5:3 Berdych više nije griješio i priveo je susret kraju nakon maratona od gotovo četiri sata.

Slijedi meč parova. Za domaćina su u tom meču prijavljeni Štepanek i Berdych, a za goste Marc Lopez i Granollers, par koji je nedavno pobijedio na ATP Finalsu u Londonu.

Davis Cup finale, 1. dan:


Češka - Španjolska 1:1

Berdych - Almagro 6:3, 3:6, 6:3, 6:7(5), 6:3

Štepanek - Ferrer 3:6, 4:6, 4:6

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.