Ashley Cole brani Terryja: "Ovo je otišlo predaleko"

NASTAVLJA se suđenje Johnu Terry za narušavanje javnog reda zbog rasističkog ispada tijekom utakmice Chelseaja i Queens Park Rangersa u listopadu 2011.

Chelseajev kapetan vrijeđao je QPR-ova Antona Ferdinanda (svjedočio u ponedjeljak), što mu je stručnjakinja za čitanje s usana Susan Whitehood i dokazala. Terry se u utorak pokušao braniti činjenicom da s Didierom Drogbom vodi udrugu koja pomaže afričkoj djeci, a danas je svoj iskaz dao i Ashley Cole.

Lijevi bek Bluesa, koji je također nastupio na utakmici kada se dogodio incident, rekao je kako nije čuo što su točno Ferdinand i Terry rekli jedan drugom, ali je izrazio mišljenje kako cijeli slučaj nije trebao doći do suda.

"Vidio sam Ferdinanda stisnutih šaka okrenutog prema Terryju, nešto mu je dobacio. Bridgey (Wayne Bridge) ili black (crni), ne mogu procijeniti, ali rekao mu je pičko", rekao je Cole, a prenosi Guardian.

"John je inspirativni kapetan, cool i mirna osoba"

"Ponavljam, vidio sam kad je Ferdinand nešto gestikulirao prema Terryju i vikao, ali nisam uspio čuti što mu je John odgovorio", dodao je Ashley.

"Inače, mi ne bismo trebali sjediti ovdje, ovo je predaleko otišlo. Rasizam se ne smije tolerirati, ali nije ovaj slučaj morao završiti na sudu", naglasio je Cole.

Naravno, kao svjedok obrane kazao je ono što su Terryjevi odvjetnici željeli čuti: "Tijekom utakmice, Terry mi je rekao 'Ferdinand misli da sam rasist'. Nakon utakmice Terry ga je pozvao u svlačionicu gdje ga je pitao 'Misliš li da sam rasist' na što je Anton odgovorio 'Ne, ne'. Poslije toga su se rukovali", kazao je Cole, koji je inzistirao da bude neutralan u cijeloj priči.

Na kraju, upitan da opiše Terryja, rekao je: "Inspirativni kapetan, cool i mirna osoba."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.