A sada, klasik!

Foto: Guliver Images/Getty Images

FRANCUSKA, Poljska i Rusija - ovo su reprezentacije s kojima će Hrvatska igrati u drugom krugu rukometnog Eura. U nedjelju, 19. siječnja, čeka nas prava rukometna poslastica, spektakl, odnosno veliki rukometni derbi između Hrvatske i Francuske.

Utakmica protiv Francuza kao pravi test šampionskih ambicija

Hrvatska je uspješno položila prvi pravi ispit na rukometnom Euru. Nakon zagrijavanja s Bjelorusijom i Crnom Gorom, hrvatski rukometaši srušili su Švedsku te su u drugi krug turnira prenijeli četiri vrlo bitna boda. Stoga slobodno možemo napisati kako je Hrvatska jednom nogom u polufinalu Eura, ali za potvrdu tog uspjeha treba pobijediti ranije navedene reprezentacije. Utakmica protiv Francuske svakako će biti pravi test šampionskih ambicija za Duvnjaka i društvo, dok su Poljaci i Rusi vrlo nezgodne i agresivne ekipe.



Francuzi opasni u napadu, propusni u obrani
 

 
U najavi turnira pisali smo kako je Francuska stigla u Dansku bez stožernih igrača Bertranda Gillea i Xaviera Baracheta, dok su Jerome Fernandez i Thierry Omeyer ozlijeđeni stigli na prvenstvo. Legendarni Didier Dinart postao je desna ruka Claudea Oneste, a na njegovo mjesto u obrani stigao je Luka Karabatić.


Kad smo kod Karabatića, Nikola je u vrhunskoj formi. U tri odigrane utakmice šut mu je na 77 posto preciznosti, a do sada je postigao 17 golova. Osim toga, Karabatić je sa 18 asistencija ujedno i najbolji asistent kod Francuza. I dok su u napadu jednostavno nezaustavljivi, Francuzi imaju ogromne probleme u obrani koja nije čvrsta i neprobojna kao u Dinartovo vrijeme. U tri odigranje utakmice u skupini, Francuzi su primili 82 pogotka, jedan manje od Rusije! 

Szmal najveći adut Poljaka, Rusi ne bi trebali predstavljati problem


 
Rusija je na ovo prvenstvo stigla s mladom ekipom koju predvode iskusni Konstantin Igropulo, Pavel Atman, Oleg Skopintsev i Dmitry Kovalev. Rusi imaju veliki problem s tromom obranom i vratarima, Vadimom Bogdanovom i Igorom Levshinom, koji nisu baš u formi. To potvrđuje podatak kako su do sada primili 84 gola.

Poljaci, pak, nemaju problema s golmanima, jer je SlawomirSzmal u odličnoj formi. Jedan od najboljih vratara na svijetu drži visokih 39 posto obrana, a hrvatski rukometaši posebnu će pozornost morati posvetiti Krzysztofu Lijewskom koji je najbolji strijelac u poljskoj reprezentaciji s 11 golova.

Raspored:


 

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.