Tech Advisor: Ovo su najbolji usisavači koji se trenutno mogu kupiti

Foto: samsung.com/dyson.hr/dyson.com/miele.hr/amazon.de/aliexpress.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U DANAŠNJE vrijeme izbor usisavača je ogroman, od onih s tehnološkim novotarijama do onih klasičnih s kabelom. Prilikom odabira novog kućanskog uređaja dobro je pogledati recenzije i top liste te vidjeti koje su trenutno najbolje opcije za kupnju te koja će najbolje odgovarati našim potrebama. 

Tech Advisor sastavio je listu najboljih usisavača koji se mogu kupiti u 2023. godini. Na listi su se našli oni koji imaju tehnološke značajke poput lasera i LCD ekrana, zatim nekoliko popularnih bežičnih usisavača, ali i klasične opcije s kabelom. Prenosimo njihove favorite. 

Samsung Bespoke Jet 

Samsung Jet Bespoke štapni usisavač, 650.21 € (4899.01 kn)

Samsung Bespoke Jet temelji se na svim značajkama koje su Jet 90 učinile stvarno učinkovitim čistačem: snažan je, modularan, dolazi s dobro dizajniranim dodacima za čišćenje, ima izmjenjivu bateriju, digitalni zaslon i filtar koji se može prati.

Omogućava 50 minuta čišćenja na najnižoj postavci i napunit će se za 3.5 sati. No prava prodajna prednost Bespokea je činjenica da ga nećete morati sakriti u mračnom kutku. Potpuno redizajnirano podnožje je tanko i privlačno i ne samo da puni čistač već će ga i jednostavno isprazniti. Jedini nedostatak je taj što se čini težim nego što zapravo je. 


Dyson V15 Detect

Dyson štapni usisavač V15 Detect Absolute 2022, akcijska cijena je 779 € (5869.38 kn)

Posljednji Dyson model usisavača ne samo da ima jaču snagu već ima i nove tehnološke značajke - zeleni laser koji dodatno osvjetljava površinu prilikom usisavanja te omogućava da se vidi sva prljavština. No ovo je učinkovito samo na tvrdim podovima, ne i na tepisima. 

Osim toga ima i senzor koji se povezuje s LCD zaslonom, koji prikazuje veličinu i volumen čestica prašine koje su uhvaćene. Tech Advisor kaže da je korištenje ove značajke prilično zarazno i "daje osjećaj dobro obavljenog posla".

Zaslon pokazuje i korisnije informacije, poput trajanja baterije i pomoći pri rješavanju problema. Kao negativnu stranu navode trajanje baterije od oko 20 minuta ako se koristi High Torque glava u automatskom načinu rada. Za punjenje je potrebno 4.5 sati. 


Miele Boost CX1

Miele Boost CX1 PowerLine - SNRF0, 279 € (2102.13 kn)

Najbolji kompaktni čistač s kabelom im je Miele Boost CX1. Ima sustav bez vrećice, podesivu duljinu štapa i mogućnost manevriranja od 360 stupnjeva. Radi se o kompaktnom usisavaču sa spremnikom i impresivnim usisom te kabelom koji se automatski uvlači. 

Teleskopski štap usisavača omogućava da "uklonite paučinu sa stropova a da pritom usisavač ostane na podu". Ima korisnu ručku za nošenje, ali se može doimati teškim za držanje prilikom usisavanja. Iako ima moć čišćenja tepiha, nije tako jednostavan za korištenje kao na tvrdim podovima.

Ipak, ako imate manji prostor i tražite kompaktan usisavač s kabelom, s boljom snagom čišćenja, ovaj dobro napravljen uređaj s dobrom cijenom trebao bi biti opcija. Ipak, ne preporučuje se onima koji imaju puno tepiha. 


Dyson Omni Glide

Dyson Omni Glide, 389.99 € (2938.38 kn)

Ovo je briljantno dizajniran usisavač za tvrde podove. Njegova manevarska sposobnost olakšava usisavanje i ne čini ga teškim. Ali to je specijalizirani usisavač i nije idealan za one koji imaju životinje koje se linjaju.

No dobra je opcija za one koji traže dodatan, pomoćni usisavač za primjerice kuhinju i sl.  


Miele TriFlex HX1 (Dog & Cat)

Miele Triflex HX2 Cat & Dog - SOML0, 729 € (5492.65 kn)

Ovaj visokokvalitetni usisavač je izvrsna opcija za ljude s većim domovima koji žele zamijeniti svoj usisavač bežičnim, ali u tom slučaju bilo bi dobro uložiti u drugu bateriju ili kupiti Pro model. 

TriFlex je čvrsto izrađen uređaj za koji se očekuje da će dugo trajati. Teži je od Dysona V11 i Samsung Jet 90 usisavača. To nije problem u Comfort modu, gdje TriFlex stvarno dolazi do izražaja i pobjeđuje konkurenciju. Nosi vlastitu težinu i sam će stajati, za razliku od većine drugih štapnih usisavača.

Međutim, u načinima rada Range i Compact malo je teži od konkurentskih štapnih/ručnih usisavača. 


Henry usisavač

Henry HVR160, 199.99 € (1506.83 kn)

Ako tražite izdržljiv usisavač velikog kapaciteta, Henry je dobar izbor. Njegov kapacitet od šest litara pruža oko pet puta veći potencijal usisavanja od većine bežičnih modela prije nego što treba promijeniti vrećicu.

No to također znači da može postati vrlo težak: stroj i oprema sami teže 7.5 kg tako da može biti malo bolno vući ih okolo. Ali to je jedna od rijetkih mana ovog pouzdanog čistača. Ima dugačak doseg od 26.1 m, set dodataka za presvlake (i više) i učinkovit je i jednostavan za korištenje. 


Dyson Cyclone V10

Dyson Cyclone V10 Motorhead,  597.12 € (4499 kn)

Cyclone V10 je nedvojbeno fenomenalan bežični usisavač. Ima više nego dovoljno snage da opravda visoku cijenu, s tri postavke, višestrukim priključcima i elegantnim dizajnom s dodanim opcijama kao što je montaža na zid.

Trajanje baterije od sat vremena (manje na većim brzinama) nije dovoljno za kompletno čišćenje velike kuće ili većeg stana, a težina će također biti problem ako pokušavate čistiti toliko dugo. No za potrebe većine ljudi sat vremena je dovoljno. 

*S popisa smo izostavili modele koji trenutno nisu dostupni za kupnju ili se ne mogu kupiti/naručiti kod nas. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.