Stižu nove Xbox konzole. Ljudi pišu: Ovo je smiješno

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KRAJEM ove godine Xbox Series konzole dobit će osvježenje. Stižu tri nova modela: Robot White Xbox Series S s 1TB prostora, dugoočekivani digitalni Xbox Series X i ograničeno izdanje Xbox Series X od 2TB pod nazivom Galaxy Black.

"Toliko novca, a nisu poboljšali performanse"

No početno oduševljenje modelom s 2TB memorije relativno je brzo splasnulo, a razlog tome je cijena. Naime, Xbox Series X 2TB koštat će oko 650 eura na području EU, a ne donosi nikakva hardverska poboljšanja. Gejmeri su na Redditu otvoreno izrazili svoje nezadovoljstvo.

2TB Xbox Series X - $599.99 : Holiday 2024
byu/speed721 inxbox

"Plato sam osnovni model 500 eura još 2020. Dodatnih 150 eura za jedan dodatni TB i novu boju nije malo", "U fazi smo kad bismo mogli spuštati ili održavati cijene uz dodavanje memorije", "Iste specifikacije, ali s dodatnim 1 TB za 600 dolara? Ovo je užasno", "Ovo je smiješno", "Xbox se loše prodaje, ovo im neće pomoći", "Toliko novca, a nisu poboljšali performanse", neki su od komentara.

Mnogi su primijetili i da je Xbox kompatibilan s SSD karticama koje se često mogu naći na sniženju. U prijevodu, moguće je doći do 2 TB memorije za nižu cijenu: "Memorijske kartice se mogu naći za manje od 130 eura", "Samo kupite memorijsku karticu, nema razlike."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.