Steam ima novo pravilo povrata igara

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PRIJE mnogo je godina Valve predstavio politiku povrata novca za kupnje na Steamu, koja korisnicima omogućava da vraćaju kupljene igre bez pojašnjenja, ali u roku od 14 dana od kupnje i uz manje od dva sata igre. No, ovo pravilo nije uzimalo u obzir early access naslove. Unatoč pravilu od dva sata, igračima je bilo dopušteno igrati više od dva sata u ranoj pristupnoj fazi i ipak zatražiti povrat novca. To će se sada promijeniti.

Nova politika povrata najviše će koristiti malim developerima

Prema novim pravilima, korisnici će moći igrati samo dva sata bilo kojeg naslova, uključujući one u ranoj pristupnoj fazi. Čim korisnik prijeđe dva sata igre, povrat će biti onemogućen.

"Na primjer, ako kupite igru koja je u ranoj pristupnoj fazi ili naprednom pristupu, bilo koji sat igre će se računati u dvosatno ograničenje za povrat novca", navodi Valve u pojašnjenju novih pravila.

Ovu promjenu pozdravljaju manji developeri koji često koriste faze ranog pristupa tijekom razvoja igre kako bi zatražili povratne informacije iz zajednice. Ovako korisnici neće moći tražiti povrat novca za njihove igre nakon 50 sati ili nakon završetka igre.

Svaki kupac rane pristupne faze naslova to čini uz napomenu razvojnog studija, tako da kupci znaju što dobivaju, stoga nova pravila ne bi trebala naštetiti njihovim niti prihodima Valvea.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.