Sljedeći iPhone SE trebao bi biti moćniji i ljepši od svih dosadašnjih, evo kad stiže

Foto: Shutterstock (na fotografiji nije telefon o kojem je riječ u tekstu)

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TRENUTNO jedini način da korisnici isprobaju značajke Apple Intelligence na iPhoneu je preko iPhonea 15 Pro. Očekuje se da će cijela linija iPhonea 16 dobiti te značajke ove jeseni, ali "možete se kladiti" da će i iPhone SE, koji bi trebao biti dostupan "već početkom 2025. godine", imati iste funkcije, piše Mark Gurman iz Bloomberga u svom najnovijem newsletteru Power On.

Koncept iPhonea SE bio je ponuditi povoljan i relativno snažan iPhone koji koristi dizajn nekih prošlih iPhonea, primjerice, posljednji put korišten je dizajn iPhonea 8. Uvijek je bilo jasno da je to Appleova ekonomičnija opcija.

Dizajn iPhonea 14?

Glasine koje već neko vrijeme kruže sugeriraju da bi sljedeći iPhone SE trebao imati dizajn sličan iPhoneu 14, odbacujući zastarjeli dizajn s vidljivim gornjim i donjim rubom te tipkom Home, karakterističnom za modele prije iPhonea X.

Također se nagađa da bi novi model mogao imati OLED ekran dijagonale 6.1 inča. Budući da Appleove AI značajke ne mogu funkcionirati na iPhoneu 15 zbog nedovoljne snage, izgleda da će sljedeći iPhone SE biti moćan i vizualno privlačan, izvještava The Verge.

No vrijedi istaknuti da će iPhone 16, za koji se očekuje skora najava, zadržati neke napredne funkcije koje iPhone SE neće imati, poput dvostrukih kamera i akcijske tipke uvedene s modelom iPhone 15 Pro.

Međutim, postavlja se pitanje koliko su te dodatne funkcije stvarno bitne prosječnom korisniku. Ako sljedeći model iPhonea SE bude izgledao kao iPhone 14 i nudio performanse slične cijeloj liniji iPhonea 16, ali po cijeni karakterističnoj za iPhone SE, hoće li se korisnici umjesto povoljne opcije odlučiti za skuplje modele? Odgovor bismo mogli saznati uskoro.

Prvi iPhone SE lansiran je 2016. godine

Prvi iPhone SE lansiran je 2016. godine kao najpovoljniji model u Appleovoj liniji telefona. Predstavljen kao uređaj koji kombinira snagu iPhonea 6s s nižom cijenom i kompaktnim oblikom sličnim iPhoneu 5s, ovaj model pružio je izvrsne performanse i kvalitetu izrade po pristupačnoj cijeni, što ga je učinilo popularnim izborom među korisnicima.

Najnoviji model iPhonea SE, lansiran 2022. godine, dolazi s 4.7-inčnim zaslonom i tipkom Home te podsjeća na iPhone 8. Pokreće ga A15 Bionic čip, a za sigurnost koristi Touch ID umjesto Face ID-ja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.