Šik i pristupačno: Najbolji duplići ljetnih dizajnerskih cipela

Foto: maison-alaia.com/net-a-porter.com/bershka.com/mango.com/khaite.com/miumiu.com/zara.com/hermes.com/ hm.com/prada.com/charleskeith.eu/manoloblahnik.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

DOLASKOM toplijih dana, fokus u svijetu mode sve više se usmjerava na obuću. Pored neizostavnih sunčanih naočala, cipele su ovog ljeta pravi hit. One ne samo da dodaju šarm svakoj kombinaciji, već mogu biti ključni element koji svaku odjevnu kombinaciju podiže na viši nivo.

Ove sezone, balerinke su se vratile na velika vrata, posebno one s mrežastim detaljima koje je još prošle godine popularizirao brend Alaia. Brzo nakon toga, mnogi drugi proizvođači su se pridružili trendu nudeći svoje varijante ovog elegantnog modela. Još jedan od stilova koji vlada ulicama su sandale s nižim potpeticama i delikatnim remenčićima, poput ultra popularnog modela brenda Miu Miu.

Ne morate potrošiti cijeli bogatstvo da biste uživali u trendovskim modelima

Što se tiče ravnih sandala, modeli brenda Hermes posebno su popularni i često ih možemo vidjeti na ulicama svjetskih gradova čim se temperature popnu. Ipak, kao što je često slučaj, ovi dizajnerski komadi dolaze s visokom cijenom.

Upravo zbog visokih cijena, mnogi često traže pristupačnije alternative. Srećom, high-street trgovine su odgovorile na potražnju i ponudile brojne povoljne opcije koje oponašaju luksuzne dizajnerske modele.

Ovo ljeto ne morate potrošiti cijelo bogatstvo da biste uživali u trendovskim modelima. Naš pregled pristupačnih, ali stilski izvanrednih opcija pomoći će vam da ostanete u korak s modom, a da pritom sačuvate novčanik. U nastavku smo izdvojili najbolje dupliće. 

Alaia vs Bershka i Mango

Balerinke, Alaia, 690 eura
Balerinke, Bershka, 19.99 eura
Balerinke, Mango, 49.99 eura

Khaite vs Mango

Balerinke, Khaite, 840 eura
Balerinke, Mango, 49.99 eura

Miu Miu vs Zara

Cipele na petu, Miu Miu, 990 eura
Cipele s potpeticom i kopčama, Zara, 25.95 eura

Hermes vs H&M

Sandale Oran, Hermes, 595 eura
Sandale, H&M, 19.99 eura

Prada vs Zara

Natikače, Prada, 890 eura
Natikače, Zara, 29.95 eura

Prada vs Zara i Mango

Cipele s potpeticom, Prada, 930 eura
Cipele s potpeticom, Zara, 29.95 eura
Cipele, Mango, 49.99 eura
Cipele s potpeticom, Mango, 49.99 eura

Manolo Blahnik vs Mango

Sandale Hangisli, Manolo Blahnik, 1150 eura
Cipele s potpeticom, Mango, 59.99 eura

Valentino Garavani vs Charles & Keith

Cipele, Valentino Garavani, 790 eura
Cipele, Charles & Keith, 55 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.