Samsung bi mogao ući u potpuno novi segment nosivih uređaja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KADA govorimo o nosivim uređajima, većini na pamet padaju pametni satovi, slušalice pa i VR/AR uređaji. No u toj kategoriji su i pametni prstenovi, a brend Oura je popularizirala tu kategoriju. Njihovi prstenovi dizajnirani su tako da korisniku pruže uvid u zdravlje i fitness bez potrebe da sa sobom nosi još jedan zaslon. 

Iako su ti proizvodi i dalje prilično nišni, postoji mogućnost da neće zadugo ostati takvi. Naime, kako piše Android Police postoji mogućnost da će Samsung s Galaxy Ringom ući i u ovo tržište. Glasine o ovom novitetu dolaze sa Samsungovog matičnog tržišta Južne Koreje, iz korejske tehnološke publikacije The Elec.

Prema njima, Samsung već ima dobavljača za PCB-ove (tiskane ploče) koje će staviti u ove malene uređaje, a to je japanska tvrtka Meiko. Tvrtka već proizvodi HDI PCB-ove za Samsungovu paletu uređaja Galaxy S23. 

To bi bio Samsungov najmanji uređaj

To će sigurno biti jedan od Samsungovih najmanjih uređaja ako se pojavi, stoga je lijepo vidjeti da je Samsung proizvodnju ovih PCB-ova stavio u dobre ruke. No sve su to za sada glasine tako da te informacije ipak treba uzeti s rezervom. 

No postoje određeni dokazi koji podupiru postojanje Galaxy Ringa. Ime je zaštićeno od strane Samsunga početkom godine (zanimljivo je da je Samsung već imao Galaxy Ring, ali to nije bio pametni prsten), a korisnik Reddita je nedavno primijetio da je Samsung dodao podršku za pametne prstenove u najnovijoj Samsung Health beti.

No unatoč glasinama i određenim dokazima da je Galaxy Ring u nastanku, Samsung, naravno, u svakom trenutku može i odustati od tog projekta i promijeniti planove. No to je svakako uzbudljiva novost koju planiramo pratiti. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.