Ray-Ban Stories navodno koristi samo 10% vlasnika, ali Meta ne odustaje

Foto: ray-ban.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

WALL STREET JOURNAL objavio je prošli tjedan da manje od 10% kupljenih Ray-Ban Stories naočala njihovi vlasnici "aktivno koriste". Statistika dolazi iz Metinog dokumenta iz veljače koji je pregledao WSJ.

Journal također izvještava da Meta ipak planira izdati drugu generaciju Stories naočala s Ray-Banom ove jeseni ili sljedećeg proljeća, "prema ljudima koji su upoznati s tim". Članak u The Informationu je također prethodno naznačio planove za lansiranje druge generacije Stories 2023., dok su Meta i Luxottica, Ray-Banova matična tvrtka, potvrdili rad na novim pametnim naočalama u listopadu prošle godine.

Korisnik s njima snima i kasnije dijeli fotografije i videa

Najnovije izvješće The Vergea ponovno je potvrdilo lansiranje druge generacije ove godine, a treća generacija je navodno planirana za 2025. Meta (tadašnji Facebook) najavila je prvu generaciju Ray-Ban Stories u rujnu 2021., predstavljenu kao novu liniju pametnih naočala s ugrađenim kamerama, zvučnicima i mikrofonom.

Prvenstveno omogućuju korisniku snimanje (i kasnije dijeljenje) fotografija i videa iz točke gledišta, ali također mogu reproducirati glazbu i koristiti se za telefonske pozive. U naočalama nema nikakvog prikaza, već se koristi popratna mobilna aplikacija za pregled, preuzimanje i dijeljenje snimljenog sadržaja.

Kao takve, Ray-Ban Stories nisu "pravi" AR uređaj i postoje odvojeno od Meta AR naočala koje su tek u razvoju. One su prvotno trebale biti lansirane 2024., ali prema nekim navodima neće biti dostupne barem do 2027. zbog poteškoća u industriji u prevladavanju ključnih izazova povezanih s tehnologijom.

Stiže druga generacija s poboljšanjima

Dok se ti izazovi ne prevladaju, Meta će nastaviti suradnju s Luxotticom i učiniti Ray-Ban Stories prethodnikom linije proizvoda na putu prema istinskoj proširenoj stvarnosti. Prema ovotjednom izvješću WSJ-a, druga generacija Storiesa nudit će sličnu funkcionalnost prvoj generaciji, ali s poboljšanim trajanjem baterije, boljim kamerama i dostupnošću na više Ray-Ban okvira.

Uređaj druge generacije navodno neće imati značajke "koje bi bile kategorizirane kao proširena stvarnost". WSJ također izvještava da je Meta prodala ukupno 300.000 prve generacije Ray-Ban Stories naočala između lansiranja u rujnu 2021. i veljače 2023., od kojih je navodno samo 27.000 mjesečno aktivnih korisnika.

Prema dokumentu koji je pregledao WSJ, uređaji Ray-Ban Stories navodno su imali stopu povrata od 13%, navodeći korisnike koji su imali problema s povezivanjem, trajanjem baterije, uvozom snimljenih medija i više.

Ray-Ban Stories naočale prodavale su se po cijeni od 299 dolara u Americi, a za 359 eura naviše u pojedinim europskim zemljama. Trenutno su dostupne za kupnju u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Ujedinjenom Kraljevstvu, Irskoj, Austriji, Belgiji, Francuskoj, Italiji, Španjolskoj i Australiji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.