Predstavljena nova AI samoposlužna blagajna u SAD-u. Procjenjuje dob kupaca

Ilustracija: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

TEHNOLOŠKA tvrtka Diebold Nixdorf predstavila je novu tehnologiju koja koristi umjetnu inteligenciju na samoposlužnim blagajnama. Glavni adut je smanjenje krađe, procjena dobi za prodaju alkoholnih pića i ubrzanje procesa kupnje proizvoda bez crtičnog koda.

Tvrtka sa sjedištem u Cantonu u Ohiju, u SAD-u, predstavila je novu tehnologiju na konvenciji Big Show National Retail Federation u New Yorku, gdje je Christoph Annemüller, voditelj odjela za upravljanje AI proizvodima, dao Supermarket Newsu prvi uvid kako blagajna funkcionira. 

Algoritam procjenjuje dob kupca

Nova tehnologija, Vynamic Smart Vision I Shrink Reduction, koristi računalni vid da bi otkrila hoće li kupci namjerno propustiti skenirati stavku, slučajno dodati stavku bez skeniranja, koristiti lažne crtične kodove ili skenirati samo jednu od nekoliko stavki.

Annemüller je objasnio da nova tehnologija također omogućuje provjeru dobi za prodaju alkoholnih pića. Naime, algoritam procjenjuje dob kupca, a onima za koje se procijeni da su stariji od 27 godina dopuštena je kupnja proizvoda bez pozivanja zaposlenika. 

Nova tehnologija također može ubrzati naplatu za kupnju proizvoda, koristeći računalni vid za određivanje vrste proizvoda i brojanje artikala. Diebold je rekao da tri nove funkcije imaju za cilj "spriječiti najčešće izvore gubitka na samoposlužnim i tradicionalnim blagajnama na POS-u".

Diebold Nixdorf je globalna tvrtka koja se bavi razvojem i prodajom tehnoloških rješenja za bankarstvo, trgovinu i financijske institucije. Tvrtka je osnovana 1859. godine, a ima globalnu prisutnost s operacijama u više od 100 zemalja širom svijeta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.