Novi Louis Vuitton sat dizajnirao je poznati svjetski arhitekt. Evo kako izgleda

Foto: louisvuitton.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

LOUIS Vuitton dodaje inovaciju svojoj kolekciji Tambour Moon s novim safirnim modelom koji je rezultat suradnje s poznatim svjetskim arhitektom. Nakon niza uspješnih suradnji na projektima povezanim s LVMH-om, brend je odlučio dati priliku legendarnom kanadskom arhitektu Franku Gehryju da se izrazi kroz dizajn sata. Gehry je odabrao Tambour Moon Saphir model iz 2022. godine kao platno za svoje umjetničko djelo.

Rezultat, nazvan Louis Vuitton Tambour Moon Poinçon de Genève Sapphire Frank Gehry, donosi prepoznatljiv Gehryjev dekonstruktivistički stil na ovaj luksuzni sat. Unatoč Gehryjevom prepoznatljivom estetskom pristupu, sat ima niz impresivnih značajki.

Inspiriran arhitekturom zgrada

Sat je predstavljen u izuzetno prozirnom kućištu širine 43.8 mm, pri čemu je inspiracija za dizajn crpljena iz arhitekture zgrada Louis Vuittona u Seulu i Fondation Louis Vuitton u Parizu, obje je kreirao Frank Gehry. 

Kućište, krunica i brojčanik ovog sata izrađeni su od safira, a na stražnjoj strani kućišta istaknut je Gehryjev potpis. Safir koji štiti brojčanik ručno je oblikovan i poliran kako bi odražavao prepoznatljive oblike Gehryjevih arhitektonskih djela.

Proizveden je u ograničenoj seriji

Srce ovog sata je LFTMM05.01, mehanički mehanizam s ručnim navijanjem, izrađen u La Fabrique du Temps Louis Vuitton. 

Tambour Moon Flying Tourbillon Poinçon De Genève Sapphire Frank Gehry proizveden je u ograničenoj seriji, a cijena ovog sata iznosi 935.000 dolara. Više informacija možete pronaći na web stranici Louis Vuittona.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.