PayPal pokreće oglasnu mrežu. Evo što to znači za korisnike

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PAYPAL se nada potaknuti svoj rast pokretanjem oglasne mreže, pri čemu bi iskoristili podatke koje već imaju o svojim korisnicima. PayPal zna što ljudi kupuju i kako troše novac jer obrađuje njihove transakcije, a te informacije želi iskoristiti kako bi pomogao tvrtkama da korisnicima prikazuju relevantnije oglase.

Korisnici se mogu isključiti iz mreže

PayPal je angažirao Marka Grethera, koji je prethodno vodio Uberov marketinški tim, da vodi ovaj projekt kao stariji potpredsjednik i generalni direktor novostvorene PayPal Ads divizije. Bit će odgovoran za razvoj novih oglasnih formata, nadgledanje prodaje i zapošljavanje osoblja, piše Wall Street Journal. Online trgovine eBay i Zazzle navodno su već počele testirati ovu uslugu.

"Ako ste netko tko kupuje proizvode na webu, znamo tko kupuje proizvode gdje i možemo iskoristiti te podatke," rekao je Grether. Iako su korisnici automatski uključeni u ovu mrežu, mogu se isključiti iz nje.

Mnoge kompanije su izgradile ili počinju graditi oglasne mreže koje koriste podatke koje već imaju o svojim korisnicima za ciljanje oglasa vanjskih oglašivača. Financijske tvrtke, poput PayPala, žele povećati prihod od prodaje oglasa jer njihova osnovna djelatnost već ima visoke profitne marže.

PayPalova zarada je pala nakon pandemije, pa su u siječnju najavili otpuštanje 9% radnika kako bi smanjili troškove. Iako su kasnije rekli da ne očekuju veliki rast profita ove godine, u prvom tromjesečju ipak su zabilježili porast zarade i povećali svoja očekivanja za godinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.