Ovo je novi Android logo

Screenshot/Foto: YouTube/Shutterstock/android.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

U 2019. GOOGLE je najavio novi identitet robne marke za svoj mobilni OS. Gotovo četiri godine kasnije, Android ažurira svoj logo novim natpisom i 3D verzijom legendarne glave robota. 

Ovaj novi slovni znak počinje velikim slovom "A" nakon godina kada je Android bio napisan malim slovima. Ovaj novi font pokazuje da su 'n' i 'r' savršeno zaobljeni, vraćajući se stilu futurističkih znakova iz 2008. i ublaženih znakova iz 2014. godine.

Trenutni Android logo

Glava robota više nije u ravnini s Googleom, umjesto toga odlučili su se za 3D Android glavu koja se više ističe. Ova 3D glava mogla se prvi put primijetiti na CES-u 2023., a i dalje je bila prikazana pored malih slova "android", dok je Google generirao niz izražajnih verzija koristeći različite materijale.

Nova 3D glava Android robota
Nova 3D glava Android robota

Na primjer, guma je korištena kada se govorilo o robnoj marci Android Auto. Ova se nova figura još jednom pojavila na I/O 2023, s tim različitim dizajnom i materijalima (npr. disko kugla) koji su ušli u igru ​​kada je Google opisao Android kao "Najekspresivniji OS".

Prvi put su se ovaj ažurirani natpis i 3D glava mogli vidjeti jedan pored drugog u oglasu za Android koji govori o first-party aplikacijama na Samsung Galaxyju S23 Ultra i Flip 4 pametnom telefonu. Google je portalu 9to5Google potvrdio "novi identitet brenda" i rekao da ćemo čuti više o tome u budućnosti.

"Izlažemo neke elemente našeg novog identiteta robne marke na raznim površinama, uključujući naš CES štand od ranije ove godine i druge materijale za kampanju kao što su digitalni i banner oglasi. Imat ćemo više za podijeliti u nadolazećim mjesecima", rekao je Google. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.