Ovo gotovo svi rade, a nikako nije dobro za kožu

Foto: Shutterstock

Sadržaj nastao u suradnji s: dm 

LICE je prva stvar koju primijetimo kod drugih osoba. Ponekad se ističu neki detalji poput očiju, usana ili nosa pa im se posvećuje više pažnje prilikom njege i šminkanja. No ne treba zanemariti kožu lica jer ništa ne može nadmašiti izgled njegovane kože.

Kako pravilno njegovati kožu lica? U moru informacija, ponekad nije lak zadatak razlikovati točnu informaciju od netočne. Ne odgovara svaka skincare rutina svakom tipu kože. Problem produbljuju i mitovi o njezi koji nisu točni.

Izdvojili smo neke mitove i provjerili “drže li vodu“.

Mit: Što češći piling, to će koža biti čišća

Kao što agresivno trljanje nije dobro za zube, tako nije ni za kožu lica koja je gotovo stalno izložena različitim vremenskim uvjetima, sunčevom zračenju i kozmetičkim proizvodima.

Povremeni i umjereni pilinzi dobri su za uklanjanje prljavštine, mrtvih stanica, ali pretjerivanje može uzrokovati oštećenje zaštitnog sloja kože. Puno je važnije koristiti proizvode s primjerenom pH razinom.

Prirodna pH vrijednost kože je između 4 i 6. Tako se bori protiv razvoja bakterija, što znači da će joj veći pH pogodovati. Cosrx Gel Cleanser Low pH Good Morning je blago kiseli gel koji čisti pore, veže sve masnoće i nečistoće na sebe. Sadrži ekstrakt biljke Styrax Japonicuna koji čisti, njeguje i hidratizira.

Za ovaj, ali i druge proizvode iz asortimana za njegu lica u prodavaonici dm-a ili u dm online shopu kupci dobivaju 15 x više bodova na dm active beauty kartici. Kartica funkcionira tako da pri svakoj kupnji kupac skuplja bodove na temelju kojih može ostvariti različite pogodnosti. 

Kako bi se aktivirala pogodnost 15 x više bodova, potrebno je tijekom ožujka kupiti dva ili više proizvoda iz asortimana za njegu lica u jednoj kupnji. Kupovinu je moguće obaviti i putem mobilne aplikacije 'Moj dm' koja u isto vrijeme služi i kao mjesto na kojem se mogu pregledati aktualne ponude i zabilježiti omiljeni proizvodi. 

Foto: Promo

Mit: Masnoj koži nije potrebna hidratantna krema

Uvriježeno je mišljenje da kod ljudi s masnom kožom bore nastaju sporije jer je koža elastičnija zbog prirodnog lučenja masnoće. Ponekad se to poklapa s vjerovanjem da masnijoj koži nije potrebna hidratacija ili da će njeno korištenje dovesti do začepljenja pora na koži i izbijanja akni.

Svakom tipu kože potrebna je primjerena hidratacija. Masna koža ne sprječava dehidraciju ili suhoću uzrokovanu suhim zrakom u okolišu. Vlaženje vaše kože čuva vaše zdravlje netaknutim, čak i ako imate prirodno sjajnu, masnu kožu. Birajte proizvode s laganom formulom i mat efektom kako biste spriječili mastan izgled.

Nikel Krema s čajevcem za mješovitu i masnu kožu učinkovito će smanjiti pojavu prištića i lučenje suvišnog sebuma, a pritom neće isušiti kožu. Čajevac se otpušta u dodiru s kožom, a ima protuupalni i antimikrobni učinak. Osim toga, krema pomaže u obnavljanju kože, sužavanju pora te umirivanju iritacija i crvenila.

Mit: Akne se javljaju samo kod tinejdžera

Iako se češće javljaju kod tinejdžera i mladih, jedna od pet odraslih osoba ima akne. Kod skoro svake druge žene javljaju se u blagom do umjerenom obliku. Mogu se manifestirati u obliku bijelih prištića, tamnih prištića (mitesera), crvenkastih prištića ili cisti.

Riječ je o jednoj od najčešćih kožnih bolesti. Faktori koji doprinose stvaranju akni su pretjerano stvaranje loja (sebuma), nepravilno ljuštenje mrtvih stanica kože, bakterije i upala. Na povećano stvaranje sebuma mogu utjecati hormoni, bakterije, određeni lijekovi, geni i stres. Na akne negativno još utječu vlaga i znojenje, a ponekad ulogu igra i okoliš. Bitno je ne dirati ih rukama ili pokušati istiskivati jer se tako mogu razviti infekcije i ožiljci.

Treba naglasiti da ih ne uzrokuje prljavština, a prejako nadraživanje kože ili čišćenje sapunom ili kemikalijama može iritirati kožu i pogoršati akne. Ipak, potrebno je redovito održavati higijenu lica.

Foto: Promo

Osobe koje primijete pojavu akni na koži mogu u svoju rutinu uvrstiti neki od proizvoda namijenjenih koži poput njihove. Balea Med Ultra Sensitive Cica krema za lice protiv prištića posebno je dizajnirana za osjetljivu kožu sklonu prištićima. Formula s Cikas palmom pomaže u smanjenju crvenila i svrbeža te potiče netaknutu strukturu kože. Kombinacija cinka i pantenola potiče vlagu kože i nestajanje prištića. Alantoin i gliciretinska kiselina također djeluju umirujuće na kožu.

Nivea Cellular Luminous serum Post–Acne smanjuje vidljive mrlje od akni, zaglađuje kožu i poboljšava njezinu teksturu te pomaže uravnotežiti proizvodnju sebuma. Posebno razvijen za potrebe masne, mješovite i kože sklone nepravilnostima. Formula sadrži Luminous630 koji učinkovito smanjuje i prosvjetljuje mrlje od akni, salicilnu kiselinu koja je poznata po svojim svojstvima pilinga i koja nježno ujednačava nesavršenosti, hijaluronsku kiselinu koja vlaži kožu te ekstrakt zelenog čaja koji pomaže uravnotežiti prirodnu proizvodnju sebuma u koži.

dm uvijek nudi inspiraciju i mnoštvo savjeta za njegu lica, a aktualnu ponudu proizvoda možete prolistati u dm katalogu. Tako učenje o njezi kože može biti korisno i ugodno iskustvo.

Sponzorirani sadržaj donose Index i dm u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.