Obožavatelji Steam Decka već nagađaju o specifikacijama novog izdanja

Foto: Shutterstock

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

UNATOČ tomu što Steam Deck 2 neće biti lansiran tako skoro, naveliko se nagađa o specifikacijama nove prijenosne konzole, naročito na forumima. U nastavku donosimo neke od popularnijih nagađanja, no imajte na umu da ništa od navedenoga Valve nije potvrdio.

Očekuju se poboljšanja

Neki vjeruju kako će Steam Deck 2 imati 900p OLED zaslon s osvježavanjem od 90 Hz. Iako bi to unaprijedilo postojeće Steam Deckove, ne bi nadmašilo Lenovo Legion Go s panelom od 2560 x 1600, koji ima osvježavanje od 144 Hz. No, Valve se nikad nije fokusirao na konkurenciju, već na jednostavnost korištenja SteamOS-a, što ga je i učinilo toliko popularnim, uz kvalitetan OLED ekran.

Nagađa se i da će Steam Deck 2 koristiti "6-cilindrični motor četvrte generacije na benzin", barem ako je vjerovati prijevodu s foruma Chiphell, prenosi Tom's Guide. Nagađa se i da bi ovaj CPU mogao koristiti Zen 4 arhitekturu, što bi predstavljalo značajan upgrade u odnosu na Zen 2 procesore koji se nalaze u postojećim Steam Deckovima.

Značajnih nagađanja o grafičkoj kartici nema, no očekuje se poboljšanje.

Neizgledno da uskoro izlazi

Konačno, nagađa se i o tome koliko dugo ćemo čekati na Steam Deck 2. Jedan od forumaša vjeruje kako će biti pušten u prodaju sredinom ili krajem 2026. Svakako, ne očekuje se da će stići relativno uskoro.

Vjeruje se i kako će Steam Deck 2 biti značajno skuplji od postojećih modela, no kako će barem neki stariji modeli i dalje biti dostupni za kupnju kao cjenovno povoljnije opcije. S obzirom na to da je Steam Deck snizio cijene originalnog Decka čim je izbacio OLED model, za ovo nagađanje postoji pokriće.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.