Nije svejedno odaberete li ladice ili ormariće za kuhinju. Evo razlika

Foto: Shutterstock/ikea.com/emmezeta.hr

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

KAD preuređujete kuhinju, jedna od glavnih stvari koje morate odabrati je primaran način pohrane. Jesu li za vas bolji izbor ladice ili ormarići ovisi o vašim potrebama i preferencijama. Ladice su sve popularnije jer omogućavaju lakši pristup budući da ih možete potpuno izvući. S druge strane, kuhinjski ormarići su bolji za pohranu većih predmeta poput miksera ili visokih posuda za hranu.

Prednosti i nedostaci ladica

Mnogi dizajneri interijera reći će da biraju ladice. Dizajnirane su tako da je u njih moguće pohraniti tanjure, lonce, tave ili čak teške posude, samo morate odabrati pravu dubinu. Glavna prednost ladica je što njihov sadržaj dolazi do vas jednostavnim povlačenjem, zbog čega su vrlo praktične.

"Ladice donose visoku razinu pristupačnosti i organizacije u kuhinju", rekla je Jennifer Rogers, dizajnerica kuhinja i kupaonica u BKC Kitchen and Bathu za Livingetc. "One su savršene za pohranu često korištenih predmeta poput pribora za jelo, začina ili čak posuda za pohranu hrane na organiziran način. Smanjuju nered koji se često povezuje s gornjim ormarićima."

Međutim, ladice mogu biti skuplje, posebno ako imaju mehanizam za tiho zatvaranje ili su rađene po mjeri. Također, možda nisu najbolje rješenje za vrlo velike, teške predmete osim ako su ojačane za tu svrhu.

Prednosti i nedostaci ormarića

"Ormarići imaju svoje prednosti i nedostatke i zato igraju značajnu ulogu u dizajnu doma", rekla je Antonia Winkler von Stiernhielm iz Studija Anton. "Prednosti uključuju to što pomažu u organizaciji kuhinje, kupaonice i drugih prostora u kući."

Dobro izrađeni ormarići uvijek poboljšavaju izgled i vrijednost kuće, ali i estetiku prostora. Omogućavaju organizaciju predmeta tako da su lako dostupni, ali ne nužno vidljivi, što je korisno u malim prostorima.

Ormarići će se posebno dobro uklopiti u minimalističke kuhinje, a jedna vrata omogućavaju jednostavan i brz pristup sadržaju cijelog ormarića. Odličan su i praktičan izbor za viseće elemente. No u usporedbi s ladicama češće se lome, a vrata se s vremenom mogu nakriviti.

Gornji kuhinjski ormarić Bianka, Emmezeta, cijena je 75.90 eura
Podni element Knoxhult, IKEA, cijena je 100 eura
Zidni element Metod, IKEA, cijena je 194 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.