Louis Vuitton predstavio šest skupocjenih satova. Pogledajte kako izgledaju

Foto: louisvuitton.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PORED novog Louis Vuitton Voyager Flying Tourbillona, marka je predstavila još nekoliko novih modela za 2024. godinu, nadograđujući svoju kolekciju luksuznih satova. Sve nove modele prati visoka cijena, ali mješavina su zanata i visoke urarske umjetnosti. 

Tambour Moon Flying Tourbillon Poinçon de Geneve Sapphire Frank Gehry

Prvi novitet rezultat je suradnje s arhitektom Frankom Gehryjem i, prema marki, može se pohvaliti jednim od tehnički najsloženijih dizajna brojčanika koje je La Fabrique du Temps Louis Vuitton ikada napravila.

Kućište, ušice i krunica sata su od safira. Potpis Franka Gehryja ugraviran je na stražnjoj strani kućišta, čiji promjer je 43.8 mm, a debljina 11.27 mm. Brojčanik od safira poliran je i dorađen ručno. Mehanizam ima leteći tourbillon koji se okreće jednom u minuti i posjeduje Ženevski pečat (Poinçon de Genève). 

Dostupno je samo pet komada ovog sata, a prema pisanju stranice Hodinkee cijena mu je 935.000 dolara (oko 854.300 eura).


Escale Cabinet Of Wonders

U ponudu Louis Vuittona stigla su i tri sata kolekcije Escale. Tri komada Escale Cabinet of Wonders su Koi's Garden, Dragon's Cloud i Snake's Jungle. Svi su ograničena izdanja od 20 komada i imaju maloprodajnu cijenu od oko 270.000 dolara (oko 246.699 eura).

Ovi satovi su, prema marki, inspirirani znatiželjom i bezgraničnom kreativnošću Louis Vuittonovog unuka Gastona-Louis Vuittona i njegovom finom kolekcijom antičkih japanskih Tsuba (štitnik za ruku, koji se nalazi između oštrice i ručke, op.a). 

Svaki sat unutar ove serije ima jedinstveno dizajnirani brojčanik koji koristi različite umjetničko-zanatske tehnike. Ove tehnike nisu ograničene, ali uključuju minijaturno slikanje, inlay rad, graviranje, emajliranje i slične visokospecijalizirane obrade koje pretvaraju svaki brojčanik u malo umjetničko djelo.

Sva tri modela kolekcije Escale Cabinet of Wonders imaju zlatna kućišta od 20 mm i koriste kalibar LFT023, automatski mehanizam s 50-satnom rezervom snage koji radi na 28.800 otkucaja na sat.


Tambour Slim Vivienne Jumping Hours Sakura i Astronaut

I na kraju, Louis Vuitton je lansirao i par novih satova Tambour Jumping Hours: Sakura i Astronaut. Prvi, Sakura, crpi inspiraciju iz cvjetova japanske trešnje, prožimajući brojčanik cvijećem, monogramima i ružičastim sedefom te maskotom Vivienne. Drugi, Astronaut, ima plavi brojčanik na kojem je Vivienne, ovoga puta umjesto cvijećem okružena svemirom i planetima.

U oba Vivienne se nalazi unutar kućišta od bijelog zlata s dijamantima promjera 38 mm. Sat pokreće kalibar LV 180. Satovi imaju 299 brilijantno brušenih dijamanata, više od 3.8 karata, i jedan dijamant brušen u obliku ruže od 0.2 karata. Cijena jednog je 118.000 dolara (oko 107.000 eura).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.