Prozirne maskare su šminka i njega u jednom. Ove su među najhvaljenijima

Foto: Shutterstock/dm.hr/sephora.fr/amazon.de

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

PROZIRNA maskara mnogima je jedan od prvih komada šminke. S vremenom, nekima postaje i jedan od najdražih komada šminke jer je višenamjenska. Prozirne maskare mogu se koristiti samostalno ili kao podloga maskari u boji, a osim za trepavice, mogu se koristiti i za obrve. Nemaju pigmenta, ali najčešće imaju mnogo hranjivih sastojaka. Također, s njome je moguće postići definirani izgled trepavica i obrva bez rizika od pogreške kao s proizvodima u boji.

Prozirna maskara pruža prirodan dojam

Najbolje prozirne maskare su lagane teksture koja ne ostavlja ljuskice. Dojam bi trebao biti što prirodniji, rekla je vizažistica Renée Loiz za Marie Claire. "Želim da formula dopusti trepavicama ili obrvama neki pokret."

Neke prozirne maskare su sjajnije od drugih, stoga obratite pozornost na to je li maskara koju kupujete namijenjena postizanju "mokrog" izgleda ili je namijenjena ukroćivanju tvrdoglavih obrva. Provjerite kako se vaša maskara suši prije nego stavite drugi sloj.

Obratite pozornost i na sastojke. Neke prozirne maskare formulirane su sa sastojcima koji pomažu trepavicama da brže rastu. Ako vam je to cilj, obratite pozornost na sastojke poput ricinusovog ulja i peptida. U nastavku smo izdvojili nekoliko prozirnih maskara.

Od estetike do njege

Ako je proizvod poput gela, vrlo vjerojatno je namijenjen korištenju na trepavicama i obrvama poput popularne Essence gel-maskare. Ovakav 2-u-1 proizvod odlična je opcija ako prozirnu maskaru ne namjeravate koristiti često. Isplativije je da je možete koristiti na više načina.

Essence gel maskara za obrve i trepavice, dm, 2.10 eura

Maybelline Great Lash kultna je maskara, a dostupna je i u prozirnoj varijanti. Također ju je moguće koristiti na trepavicama i na obrvama.

Maybelline Great Lash prozirna maskara, Amazon, snižena cijena je 13 eura

Dior Diorshow Maximizer 3D poznata je baza za maskaru, a uz to služi i kao serum koji hrani trepavice. Uz redovito korištenje ovog seruma, trepavice postaju jače, glađe i fleksibilnije, bez obzira na to koristite li proizvod s maskarom ili bez nje.

Dior Diorshow Maximizer 3D, Sephora, 45 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.