Korisnici iPhonea ljuti zbog jedne promjene u iOS-u 18: "Aplikacija više nema smisla"

Foto: Shutterstock/apple.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

NEDAVNO lansiran iOS 18 donio je brojne nove značajke koje pružaju korisnicima iPhonea više opcija za personalizaciju uređaja. Među najznačajnijim promjenama su prilagodba početnog zaslona, redizajn kontrolnog centra, kao i mogućnost zaključavanja i skrivanja aplikacija pomoću Face ID-ja, Touch ID-ja ili šifre.

Dok su mnogi korisnici oduševljeni novim mogućnostima, promjene unutar aplikacije Foto izazvale su podijeljene reakcije.

Jedna od glavnih novosti u aplikaciji Foto je prikaz glavne mreže fotografija kada se aplikacija otvori, s oko 30 slika prikazanih na zaslonu. Korisnici sada moraju skrolati kako bi došli do popisa albuma, a broj prikazanih slika mogu mijenjati pomoću geste stiskanja prstiju.

Ove promjene su dizajnirane kako bi poboljšale iskustvo pregledavanja fotografija, no dio korisnika izrazio je nezadovoljstvo zbog ovog redizajna.

Reakcije su podijeljene

Na društvenim mrežama neki korisnici nisu štedjeli riječi kritike. Jedan korisnik na platformi X (bivši Twitter) napisao je: "Nova aplikacija za fotografije u iOS-u 18 jedan je od najgorih dizajna koje je Apple ikada objavio. Ne mogu vjerovati da je preživio više beta verzija. Toliko ga mrzim."

Drugi korisnik je dodao: "Aplikacija iOS-a 18 za fotografije je takva zbrka. Ništa više nema smisla, cijela stvar je samo neprestana grozota prevlačenja gore i dolje."

Jedan od korisnika je napisao: "Aplikacija Foto iOS-a 18 je stvarno loša, odnosno neupotrebljiva." Četvrti je komentirao: "iOS 18 Foto, jako mi je žao zbog onoga što su ti učinili."

Unatoč brojnim kritikama, neki korisnici su zadovoljni promjenama i smatraju da su praktične i korisne. "Ovo je puno jednostavnije, ne trošim više vrijeme tražeći fotke", glasi komentar zadovoljnog korisnika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.