Hoka ili On: Koje tenisice kupiti?

Foto: on.com/hoka.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

GLOMAZNE i teške ili minimalističke i nepraktične, takve su nekad bile tenisice za trčanje. No, Hoka i On donijeli su novu eru udobnosti i performansi u svijet trkaće obuće.

Obje marke su osvojile široku publiku svojim ergonomskim dizajnom i inovativnim tehnologijama. No, iako dijele neke sličnosti poput mekih međupotplata, tu njihove sličnosti prestaju.

Časopis Esquire proveo je istraživanje među iskusnim trkačima kako bi otkrio koja je marka bolja. Evo što su otkrili.

Hoka

Hoka tenisice prepoznatljive su po svojim debelim međupotplatima koji pružaju iznimnu stabilnost i apsorpciju udaraca. Njihova tehnologija Active Foot Frame nudi izvrsnu podršku, čineći ih idealnim izborom za trkače na duge staze i osobe koje imaju problema sa stopalima. Mnogi trkači opisuju osjećaj nošenja Hoka tenisica kao "hodanje po oblacima". Lagane su i udobne, a preporučuju ih čak i podijatri.

Hoka One One CLIFTON 9, muške tenisice za trčanje, crvena, cijena na sniženju je 127.99 eura

On

On tenisice koriste CloudTec tehnologiju za amortizaciju, što im daje udoban i lagan osjećaj kada ih nosite. CloudTec tehnologija se sastoji od potplata koji su mekani i fleksibilni. Kada doskoče, ovi potplati se stisnu kako bi ublažili udarac od podloge, pružajući zaštitu i udobnost stopalu. Nakon stiskanja, potplati se brzo vraćaju u svoj prvotni oblik, omogućujući snažan odskok i učinkovit prijelaz između koraka. Ovakav dizajn rezultira tenisicama koje su lagane, prozračne i idealne za brze prijelaze te udobnost tijekom trčanja ili drugih aktivnosti.

On Cloudsurfer, cijena na sniženju je 152.99 eura

Glavne razlike

Glavne razlike između ovih marki očituju se u nekoliko aspekata. Cjenovno, On tenisice su općenito skuplje, dok Hoka nudi pristupačnije opcije visokih performansi. U pogledu dizajna, Hoka se ističe živopisnim bojama, nasuprot Onovom minimalističkom izgledu koji se lako uklapa u svakodnevni stil. Što se tiče fleksibilnosti, On tenisice karakteriziraju tvrđi potplati u usporedbi s fleksibilnijim Hokama, što utječe na osjećaj i performanse tijekom trčanja.

Prema testiranju i recenzijama, Hoka se pokazala kao bolja tenisica za trčanje. Međutim, izbor između ove dvije marke često je subjektivan, poput odabira između Coca-Cole i Pepsija. Obje marke nude vrhunske proizvode i teško je pogriješiti s bilo kojom od njih.

Ako ste još uvijek neodlučni, preporučujemo da istražite dalje i isprobate obje marke kako biste pronašli onu koja najbolje odgovara vašem stilu trčanja i osobnim preferencijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.